Серија “Бележница” ново остварење базирано на књижевном дјелу

Г.С.
Серија “Бележница” ново остварење базирано на књижевном дјелу

Прва клапа нове ТВ серије “Бележница”, чија радња је заснована на роману Ратка Дмитровића “Бележница професора Мишковића” пала је прије десетак дана, а глумац Ирфан Менсур тумачиће једну од улога у овом остварењу.

Сценарио серије потписују Коста Пешевски, Радослав Лале Павловић, Ђорђе Милосављевић, а режију Мирослав Лекић.

- Када сам добио сценарио био сам изненађен што се први пут дешава да један жанр који је био потпуно скрајнут на овим просторима покушава оживети. Гледаоци ће бити изненађени - рекао је  глумац Ирфан Менсур у недавном разговору на Радио-телевизији Србије.

Према његовим ријечима, ова серија представља праву мјешавину жанрова.

- Биће ту свега помало, јер је то драматуршки оправдано. Не можете ићи само на фикцију и причати само о немогућем, већ морате направити једно плетиво којим ће се судбине обичним људи преплести са фикцијом - објашњава Менсур.

Глумац наводи га је невјероватно заинтригирао лик којег тумачи у серији.

- Играм човека који је са 17, 18 година отишао ван Србије и који се у њу враћа са 70 година враћа из Америке. Вратио се јер је кренула општа потрага за бележницом професора Мишковића, а он је један од људи који зна и учествује у тајни. Има невероватну моћ да искористи све што је забележено у тој бележници - истиче Менсур.

У овај пројекат укључено је близу 200 глумаца, а због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији и даље није потврђено када ће бити настављено снимање.

- Главни јунак је новинар Бошко (Момчило Оташевић) којем покојни професор Мишковић завештава мистериозну бележницу, са записима о многим тајнама и мистеријама, које су се заиста одиграле, а којима до данас нису пронађени узроци. Кроз шифроване текстове који не могу ни да се скенирају нити фотокопирају, јер бележница то “не дозвољава”. Бошко улази у свет паранормалних појава, покушавајући да истражи узроке због којих су се оне догодиле, као и да ступи у контакт са личностима које су у њима учествовале - наведено је у синопсису серије.

Улоге тумаче и Милена Радуловић, Милош Самолов, Аница Добра, Светозар Цветковић, Исидора Јанковић, Александар Радојичић, Тијана Чуровић, Александар Срећковић Кубура, Миодраг Кривокапић, Дејан Луткић, Даница Радуловић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана