Селимовић: Породица је тема нове сезоне тв серије „Беса“

Тањуг
Foto: Тањуг

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Хана Селимовић која открила да је породица тема нове сезоне телевизијске серије “Беса” и да ће публика између осталог имати већи увид у приватне животе протагониста овог гледаног и популарног тв формата.

Селимовић наглашава ће њен лик инспекторке Дивне у новој сезони телевизијске серије “Беса” бити на различитим плановима доступнији публици.

“Дивна улази у широк простор у којем ће публика моћи да је сагледа. У том простору Дивна не делује само на професионалном нивоу, већ ће публика имати прилике да је види у околностима њеног породичног живота али и у љубавном заплету” казала је Селимовић.

Како каже, тачан спој свих елемената који треба да чине добру серију, кључни је адут тв формата “Беса”

“Серија “Беса” је одлично написана...У њеном настајању сарађују глумци из различитих земаља. Имамо мноштво снимајућих локација, али и велику љубав која влада међу свим професионалцима укљученим у снимање “Бесе”, каже Селимовић.

Према њеним ријечима често су локалне продукције тв серије склоне да претенциозним инсистирањем на форми често надомјесте одсуство садржаја.

“Најбољи рецепт за сваку телевизијску серију је направити једноставну причу о људима. Без обзира да ли је реч о крими жанру потребно је да су у средишту приче људи са којима публика може да се поистовети. То не значи да то морају да буду “народске серије” како се то често каже али ни елитистичка уметност” казала је Селимовић.

Цењена глумица игра главну улогу представи “64” Тене Штивичић у режији Алисе Стојановић.

“Та представа је за мене посебна јер сам у њој први пут играла као стална чланица Ансамбла Атељеа 212. Посебна је и због прилике да сарађујем са редитељком Алисом Стојановић са којом одавно прижељкијем да радим. Текстове Тене Штивичић јако ценим и све се поклопило да направимо, верујем, важну представу. Она је важна темастки, феминистички, политички, а није реч о елитистичкој уметности коју не могу да конзумирају сви који дођу у позориште” казала је Селимовић.

Заједно са колегом Милошем Тимотијевићем дијели сет на снимању серије “Беса” и позорницу у представи “Беса”

“Имам невероватну срећу да је Милош Тимотијевић мој пријатељ. Много га волим и поштујем. Наша сарадња сваком “бојном пољу” до сада била је изразито плодна и лака. Он није мистификатор, авеома је вредан, паметан, образован, духовит... А притом је и леп. шта ће те више од партнера у послу? казала је Селимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана