Први српски Star Wars филм, доступан и на Јутјубу VIDEO

B92
Први српски Star Wars филм, доступан и на Јутјубу VIDEO

Редитељ Стеван Филиповић снимио је први српски Star Wars филм “Breaking Point: А Star Wars Story”, који је доступан и на Јутјубу.

“Breaking Point: А Star Wars Story” кратки је играни “фан” филм смјештен у универзум “Ратова звезда”, чији су главни ликови младићи проблематичне прошлости, браћа Нол и Кес Даст, одрасла у трауматично вријеме, које је Лук Скајвокер извукао из пакла у коме су живјели, не би ли од њих направио џедаје-витезове.

У Breaking Pointу неће се видјети стандардне Џедаје које знамо из филмова, ово су врло проблематични млади људи који су расли за вријеме Империје, која је прогонила и убијала свако дијете за које сазна да може да осјети Силу.

“Јунаци су расли у језивим условима, све време су морали да беже, да крију оно што јесу. Причу о браћи Даст (Нол је старији, а Кес млађи брат) смештена је на Џедајску академију Лука Скајвокера, коју је он основао после пада Империје, у покушају да направи нову генерацију Џедаја. Браћа Даст су са планете Корелије, која је неки свемирски Вождовац деведесетих ако хоћете, и они су имали веома мучно детињство. Starији је био дилер дроге, млађи је био продат у робље. Из тог пакла их је извукао Скајвокер и довео их у свој храм Џедаја, да их обучава вештинама Силе”, наводи екипа филма.

Послије режирања три дугометражна филма, монтаже и косценаристичког рада на још неколико њих, редитељ Стеван Филиповић се коначно на корак приближио остварењу свог дјечачког сна, због кога је 2006. године, са “Шејтановим ратником” и почео своју професионалну животну филмску причу.

Сценарио и режију овог филма потписује Стеван Филиповић (Шејтанов ратник, Шишање, Поред мене), док главне улоге тумаче Дарко Ивић (Поред мене, Војна академија), Славен Дошло (Поред мене, Влажност, Војна академија), и Јана Милосављевић (Афтерпарти, Погрешан човјек, Моја генерација З).

Овај пројекат Србију ставља не само на мапу Холивуда, већ и свијета, саопштила је екипа филма.

С обзиром на то да је ово фан филм, он је тиме и апсолутно непрофитабилан како се не би кршила ауторска права Лукас филма.

“Све је рађено на бази велике љубави и ентузијазма целе екипе“, додаје се.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана