Преминуо холивудски продуцент познат по филмовима "Кум" и "Кинеска четврт"

Б92
Преминуо холивудски продуцент познат по филмовима "Кум" и "Кинеска четврт"

Роберт Еванс, велики холивудски продуцент седамдесетих година, продуцент легендарних филмова "Кум", "Кинеска четврт" и "Љубавна прича", преминуо је у 89. години.

Еванс је постао познат пошто је спасао студио Парамаунт продукцијом низа успјешних филмова. Продуцент је имао 36 година када је преузео вођство Парамаунта 1966. године.

Парамаунт је продуцирао велике филмове као што су "Розмарина беба" Романа Поланског и "Кум" Френсиса Форда Кополе. Еванс је био номинован за престижног Оскара 1974. године као продуцент остварења "Кинеска четврт" Романа Поланског.

Еванс је каријеру започео као глумац, а играо је улогу јахача бикова у филму из 1957. године "The Sun Also Rises ". Међу осталим великим филмским остварењима на којима је радио истичу се и "Urban Cowboj " и злогласни флоп "Popeye" из 1980. године.

"Продуцент је најважнији човjек који ради на филму. Он на филму ради четири или пет година, а на крају добије најмање заслуга", рекао је он једном приликом о свом животном позиву.

Од чувеног продуцента се зајединичком фотографијом на Инстаграму опростила и  српска глумица Маја Манџука, која је остварила успјешну каријеру продуценткиње у Америци.

"Недостајаћеш ми, Боб", написала је глумица испод фотографије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана