Преминуо глумац Дамјан Диклић

Г.С.
Преминуо глумац Дамјан Диклић

Глумац Дамјан Диклић (40) преминуо је данас, а тужну вијест објавила је списатељица Биљана Србљановић, која се опростила од њега.

Глумац Дамјан Диклић (40) преминуо је данас, а тужну вијест објавила је списатељица Биљана Србљановић, која се опростила од њега.

“Изненада нас је напустио Дамјан Диклић (40), глумац, полиглота, светски путник, познавалац и љубитељ опере и класичне музике, креативно биће, добар и веран друг. Дамјан је играо мноштво улога на француском и српском језику, течно је говорио македонски. Успех је, између осталог, остварио и у улогама у представи “Joue dans Complicatés” коју је, пуне четири године, играо у Белгији и Француској и на турнејама у Италији и Србији, као и у представи “Београдска трилогија” Театра лево у Београду. Дамјан је био духовит и нежан, паметан и својеглав, самосталан, авантуриста, уметник посебне врсте. Његовим прераним одласком изгубили смо искреног, храброг човека, кога нећемо заборавити. Тугујемо данас сви уз Ану, Бацка и Јану, уз целу породицу у Француској, Србији и Македонији, уз његове пријатеље и поштоваоце, као људи који смо имали срећу да нам Даки дотакне живот. Видимо се, лепи друже наш”, написала је она на свом Фејбуку.

Подсетимо, Дамјан Диклић живио је са Дауновим синдромом и био велики подстрек за све са тим проблемом.

Играо је у представи “Београдска трилогија” Биљане Србљановић у улози бескућника. Обожавао је музику, а како је рекао гостујући на Телевизији Прва, омиљени пјевач му је био Здравко Чолић.

“Схватио сам да желим да се бавим глумом кад сам био мали. Први пут сам глумио у позоришту код Љубице Бељански, а глумио сам у Француској и у Белгији, где сам играо мађионичара”, казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана