Премијера филма Пјера Жалице затвара Сарајево филм фестивал

Танјуг
Премијера филма Пјера Жалице затвара Сарајево филм фестивал

САРАЈЕВО - Филм "Празник рада" босанскохерцеговачког редитеља Пјера Жалице биће премијерно приказан 19. августа на затварању Сарајево филм фестивал, најавили су данас организатори.

"Затворити Сарајево филм фестивал је изнимна част и ново искуство. Обоје је предуслов за огромну трему, али верујем да нећемо изневjерити очекивања публике и величину тренутка, јер смо радили у духу колективног ентузијазма и љубави, увјерени да важну причу причамо на прави начин", поручио је Жалица.

Филм који ће бити приказан у "Open er programu" фестивала прати Армина, који се након десет година у Немачкој у глуво доба ноћи враћа у Босну и Херцеговину.

"Првомајски су празници, Армин се тек оженио и жели изненадити свога оца Фуду, али Фуде нема кући. Комшија каже: "Ухапсише Фуду, ко зна зашто." У махали немир. Фудо да је злочинац?! Армин жели дознати истину, а комшилук прославити Празник рада", саопштио је фестивал.

У "Празнику рада" играју Мухамед Хаџовић, Емир Хаџихафизбеговић, Адмир Гламочак, Борис Исаковић, Александар Сексан, Мирвад Курић, Јасна Жалица, Татјана Шојић, Џенита Имамовић Омеровић, Лабина Митевска, Ведран екић, Бранка Катић, Ермин Браво и Бранимир Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана