"Прави детектив" добија пету сезону

ГС
"Прави детектив" добија пету сезону

Популарна антологијска серија "Прави детектив" обновљена је за пету сезону.

У петој сезони ће радити Иса Лопез, редитељ, сценариста и извршни продуцент популарне четврте сезоне под називом "Прави детектив: Ноћна земља".

До обнове је дошло због велике популарности четврте сезоне крими-серије која је завршена 18. фебруара ове године. Чак 12,7 милиона корисника ХБО-а је погледало посљедњу епизоду, чиме је серија добила статус најпопуларније.

Четврта сезона пратила је детективе Лиз Денверс (Џоди Фостер) и Еванђелина Навара (Кали Рајс), задужене за случај нестанка осморице мушкараца запослених у удаљеној арктичкој истраживачкој станици на Аљасци. Детективи брзо сазнају да догађаји који су довели до нестанка научника могу бити повезани са случајем на којем су радили у прошлости.

Уз Фостерову и Рајсову, у серији су глумили Фин Бенет, Фиона Шо, Кристофер Еклстон, Изабела Стар Лаблан и Џон Хокс. Међу гостујуц́им звијездама били су Ана Ламбе, Ака Нивијана и Џоел Д. Монтгранд.

Пошто свака сезона серије има нову глумачку екипу, потврђено је да Фостерова и Рајсова неће бити виђене у петој сезони.

"Од почетка до премијере, Ноћна земља је била најљепша сарадња и авантура цијелог мог креативног живота. ХБО је вјеровао у моју визију до самог краја, а идеја о стварању нове инкарнације Правог детектива са Кејсијем, Франческом и остатком тима је остварење сна. Једва чекам да почнем поново", рекао је Лопез, а преноси "Варајети".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана