Познати се опраштају од Марка Живића: “Вечерас ћу играти ову комедију и за тебе, друже мој”

Г.С.
Познати се опраштају од Марка Живића: “Вечерас ћу играти ову комедију и за тебе, друже мој”

Глумац Марко Живић преминуо је данас у 49. години.

„Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вечна му слава. Драги Марко, заувек ћеш бити са нама”, саопштило је Београдско драмско позориште (БДП).

Директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић изјавио је вечерас да је Марко Живић био симбол радости живота и да је његов одлазак велика трагедија.

“Марко је пленио својим шармом и лакоћом жвиљења са увек насмејаним дечачким изразом лица. Остале су дивне улоге иза њега, али нажалост и оне бројне неостварене у времену које није дочекао. Отишао је прерано и тихо, скромно како је и живео”, рекао је Радивојевић за Тањуг.

Он је додао да је Марко Живић био увијек пажљив, са мјером у комуникацији да неког не увреди, а истовремено племенит да сваком помогне.

“Много ће нам Марко недостајати. Свима у БДП, а верујем и колегама и публици широм региона, чуваћемо заувек успомену на нашег Марка”, рекао је Радивојевић.

Глумац Дејан Јелача није крио тугу због одласка колеге.

“Јавише ми да си отишао пре сат времена, зашто тако брзо, Живче....? Значи, нема више смеха, нашег... Брате......”, написао је на свом профилу на Инстаграму Саша Јоксимовић

“Јао... Како се бојим телефона сваки пут кад позвони. Радила сам са њим 'Пси лају ветар носи'. Он је био сјајан глумац и одличан, духовит пријатељ. Увек је на снимању са њим било јако занимљиво. Толико сам се растужила кад сам чула да је болестан, али сам мислила да ће се извући. Он је тако здрав дечко био и млад. Ментално сјајан човек. Жао ми је. Ја не могу више, не знам шта да вам кажем. Испраћамо те младе људе, а ја остајем. Страшно. Јако ми је жао, био је сјајан човек и глумац. Увек је био другачији и то ми се допадало. Велика жалост”, рекла је Мира Бањац за Курир.

“Чуо сам пре пола сата и нисам желео да поверујем да је то истина. Јаој, ух... Не знам више шта да кажем, ја сам са њим имао среће да радим. На више различитих пројеката смо сарађивали. Он је био један изузетно духовит човек и без њега ниједан пројекат више неће бити исти. Много ми је жао,ово је ме баш потресло, ми имамо дивне успомене. Моје саучешће породици, ово је за њих највећи губитак али и дефинитивно за наше позориште”, за Курир је изјавио Буле Гонцић.

“Вечерас ћу играти ову комедију и за тебе, друже мој. И аплауза део поделићеш с Нешом, као што смо некад делили руже”, написао је Андрија Милошевић на Инстаграму.

“Драги наш црно-бели друже, желимо да те упамтимо онаквог какав си био - са осмехом на лицу, пун љубави и жара за свој вољени клуб!
Поздрави нам све великане горе и замоли их да се зауставимо на овоме, јер мора неко да и остане овде, међу обичним светом. Нека те анђели чувају!”, од Марка Живића се опростио и ФК Партизан.

„Са дубоким жаљењем примила сам вест о прераној смрти врсног глумца, Марка Живића. Српска уметничка и глумачка сцена остале су без једног од најзначајнијих драмских уметника који је својим улогама обогатио нашу позоришну и филмску продукцију. Талентовани глумац остаће упамћен по својој посвећености и професионализму, свестраности, емпатији и доброчинству. Човек, у бити вечито дете, који је у фокус стављао људске вредности и бриге, био је препознатљив по свом оптимизму. Памтићемо и његов широк осмех, хумор и искреност”, потпредсједница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа породици Марка Живића

Глумац Горан Кичић се такође опростио од свог колеге.

Као и Бојана Маљевић: “Збогом Марко, драги друже”

“Драги Марко... не могу да ти кажем збогом, нећу да ти кажем збогом, не прихватам збогом! Не верујем и не дам ти да одеш драги мој пријатељу! Марко Живић 1972 -2021”, написала је глумица Милица Милша.

Марко Живић је био крхка и рањива душа, њежан и чудесно драг човјек, казао је Тањугу глумац, продуцент и редитељ Драган Бјелогрлић поводом одласка глумца Марка Живића.

Бјелогрлић каже да је Живић био упечатљив и занимљив у свакој улози, од најмање до највеће.

“Сарадјивали смо и волели се много. Његов Мартини у представи “Лет изнад кукавичијег гнезда” је једна од најнежнијих и најлепших улога икада одиграних на београдским сценама. Добијао је овације публике после сваке представе”, казао је Бјелогрлић и додао да је Живић могао још много тога у професионалном смислу и да је отишао неправедно рано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана