Позив филмским критичарима да се пријаве за Talents Sarajevo

Tањуг
Позив филмским критичарима да се пријаве за Talents Sarajevo

САРАЈЕВО - Сарајево Филм Фестивал и ове године позива талентоване филмаше и филмске критичаре из регије да се пријаве за Talents Sarajevo, програм који ће им од 15- до 20 августа пружити прилику да се међусобно упознају и размјене искуства с неким од најбољих филмских стваралаца и стручњака.

Под тематским насловом “New Beginnings”, Талентс Сарајево ће окупити перспективне режисере, продуценте, глумце, сценаристе, директоре фотографије, монтажере и филмске критичаре из земаља Југоисточне Европе и Јужног Кавказа: Албаније, Арменије, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Грузије, Хрватске, Кипра, Косова*, Мађарске, Малте, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Србије, Сјеверне Македоније, Словеније и Турске.

Тренутна криза изазвана пандемијом ЦОВИД-19 чини мисију Talents Sarajevo још важнијом. Док зараза погађа и филмски сектор на начине без преседана, филмски ствараоци не смију остати без регионалних платформи за networking и сарадњу.

То се посебно односи на припаднике нове генерације, који ће у годинама које долазе играти кључну улогу у обнови регионалне кинематографије након удара пандемије.

Из тог разлога ефекти кризе на филмску браншу наћи ће се у фокусу овогодишњег програма Талентс Сарајево, под насловом “New Beginnings”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана