Почело снимање филма "Мраз" у режији Павла Вучковића

Танјуг
Почело снимање филма "Мраз" у режији Павла Вучковића

БЕОГРАД- Почетком септембра у околини Београда почело је снимање филма "Мраз" редитеља Павла Вучковића, који ће на велико платно донети интригантну детективску причу, саопштили су продуценти.

"Мраз" је мрачан, поетски филм  који нам кроз митологију балканског фолклора говори о главној јунакињи, детективки Мирјани, која у источну Србију одлази како би испитала нестанак младе дјевојке.

Пратећи Мирјанино емотивно и психолошко путовање као и истрагу, "Мраз" из детективског филма прелази у мистериозну бајку, жанровску мјешавину трилера, фантазије и хорора.

Редитељи и сценариста Павле Вучковић, послије великог успјеха са дебитантским остварењем "Панама" који је премијерно приказан у оквиру званичне селекције фестивала у Кану, наставља са интернационалним пројектима, будући да је  и филм "Мраз" проистекао из Л'Ателиер селекције у оквиру Канског филмског фестивала.

Глумачку подјелу чине реномирана регионална имена, Камка Тоциновски, Лара Драговић, Мирко Влаховић, Весна Тривалић, Јово Максић, Јован Белобрковић, Златан Видовић и други.

Директор фотографије је Ђорђе Арамбашић, сценографкиња Ливија Микић, костимографкиња Магдалена Клашња, маскерка Јасмина Мина Лилић и сниматељ звука Игор Поповски, монтажерка Милена Предић.

 Филм "Мраз" се снима у продукцији План 9, Телекома Србија и Филм Дистрицта, на челу са главним продуцентом Стефаном Младеновићем и продуцеткињом Татјаном Жежељ Гојковић.

Копродуценти су Cinnamon филм и Art&Popcorn из Србије, Black Cat Production  из Сјеверне Македоније и Парангал Филм из Црне Горе, а уз подршку Министарства културе Републике Србије, Филмског центра Србије, Euroimages Development Fund, Креативна Европа МЕДИА програма, Филмског центра Црне Горе и Филмске агенције Сјеверне Македоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана