Ова драма добила је највише номинација за Златни глобус, више од Џокера и Ирца VIDEO

index.hr
Ова драма добила је највише номинација за Златни глобус, више од Џокера и Ирца VIDEO

Нетфлиџова драма "Marriage Story" је добила највише, шест номинација за Златни глобус, а потом слиједе филмови "Irishman", који се такође приказује на Нетфлиџу и Тарантинов "Било једном у Холивуду", док је Џокер освојио четири.

Филм Ное Баумбака "Marriage Story" је савремена студија случаја брачних вода упакована у жанровско флуидно поље приповедања. Топлина и милина два монолога у којима партнери представљају једно друго и шта највише воле код своје вољене-невољене половине пресjеца непријатељски став у стерилној ординацији брачног саветника. Никол и Чарли више не комуницирају јер она жели једно, а он мисли да су се договорили нешто друго. Заправо, никада нису ни причали шта свако од њих жели.

Церемонија додjеле Златних глобуса која је често и више него тачан индикатор о тому како ће се и коме подијелити Оскари, ове ће се године одржати 5. јануара у Лос Анђелесу.

За најбољу ТВ серију или филм номиновани су Квака 22, Чернобил, Fosse/Verdon, The Loudest Voice и Unbeliveable.

Глумице номиноване за најбоље остварење у телевизијској драмској серији су Џенифер Анистон (The Morning Show), Оливиа Колман (The Crown), Џоди Комер (Killing Eve), Никол Кидман (Big Little Liew) и Рис Видерспун (The Morning Show).

Глумци номиновани за најбоље остварење у телевизијској драмској серији су Брајан Кокс (Suvvession), Кит Харингтон (Game of Thrones), Рами Малек (Mr. Robot), Тобајс Мензиз (The Crown) и Били Портер (Pose).

Номинације за најбољу филмску музику добили су "Сва сирочад Бруклина", "Мале жене" и "Џокер".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана