Објављен први трејлер за крими серију “Клан” VIDEO

Танјуг
Објављен први трејлер за крими серију “Клан” VIDEO

БЕОГРАД - Изашао је први трејлер за нову домаћу криминалистичку серију “Клан” Слободана Скерлића, која ће премијерно бити приказана 25. децембра на каналу Суперстар ТВ, а већ сутрадан на РТС 1, у продукцији београдске куће Фирефлy и компаније Телеком Србија.

“По њима се ништа неће звати”, гласи слоган овог серијала, заправо оригиналног трилера или драме са елементима комедије, која својим стилом подсјећа на најбоље холивудске пројекте, чији главни ликови са друштвене маргине обећавају да постану омиљени код ТВ публике.

Аутор серије као сценариста и редитељ Бобан Скерлић, дубоко вјерује да ће тако и бити са Шоком и Пашом, које тумаче млади, тек стасали глумци Александар Димитријевић и Недим Незировић.

Окосница радње преноси трагикомичне ситуације које прате двојицу ситних лопова из београдског предграђа, који се стицајем бизарних догађаја нађу у срцу високог криминала као њихове вође.

Тиме се и овај жестоки кримић прикључује невјероватној експанзији и хипер продукцији домаћих серија у Србији, посебно тог жанра, који је изнедрио пројекте као што су “Јужни ветар”, “Група”, “Убице мог оца”, или “Беса” и “Државни службеник”.

Поред Димитријевића и Незировића, у “Клану” играју још и Владимир Ковачевић, Ненад Ј. Поповић, Милош Петровић Тројпец, као и позната имена - Младен Совиљ, Иван Зарић, Урош Јовчић, Милош Танасковић, Срђан Тимаров и многи други.

Креатор “Клана” Слободан Скерлић, на самом почетку филмске каријере са филмом “До коске” (1997) имао је сличну крими тематику о младима који ођедном постају главни када отму великог криминалца, и сада се на неки начин враћа тим ауторским коренима.

Такође, редитељ је реализовао и познати антиратни филм “Топ је био врео” према роману Владимира Кецмановића, а био је и у тиму редитеља за гледане ТВ серије: “Отворена врата” сезоне 1-2, хрватско-српска теленовела “Погрешан човјек”, ситкома “Немој да звоцаш”.

Веома је успјешан и као позоришни редитељ са одличним и награђиваним хит представама “Кад су цветале тикве”, “Трпеле”, “Утопљена душа” (све три у БДП), “Петријин венац” (Атеље 212).

У ауторској екипи су још - директорка фотографије Маја Радошевић, сценограф Кирил Спасески, костимографкиња Тања Радишић и други.

У форми филма од сат и по, што чини прве двије епизоде серије, “Клан” ће бити приказан и на 26. Фестивалу ауторског филма у програму “Специјалне пројекције” почетком децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана