Објављен први тизер за ТВ серију "Пад"

Tanjug
Foto: YT

БЕОГРАД- Уочи премијерног представљања ТВ серије "Пад" у оквиру овогодишњег Сарајево филм фестивала изашао је први тизер за овај дугоочекиван серијал, саопштили су продуценти.

Серија “Пад”, коју чини осам епизода, рађена је по мотивима књиге Жарка Лаушевића, описује трагичан догађај из августа 1993, у којем је учествовао познати југословенски глумац.

Распад бивше Југославије и рат, санкције и сиромаштво, хиперинфлација и свакодневно насиље у цијелом друштву, обиљежили су деведесете године прошлог вијека, а уједно дају и временски оквир радње серије, која недвосмислено указује на морални, духовни и коначно физички пад цијеле једне земље.

Преузимајући само основне мотиве из аутобиографске књиге "Година прође дан никад", серија "Пад" прати живот глумца Ивана Маслаћа од тренутка када он и његов брат стижу до стана свог ујака, недалеко од мјеста на којем се у Подгорици управо десио сукоб са трагичним посљедицама.

Прича се наставља у истражном затвору "Спуж" , гдје се главни јунак сусреће са галеријом живописних ликова од ситних лопова, криминалца и убица, па до политичких затвореника.

Паралелно, упознајемо однос Ивана и његовог оца Николе, озбиљног и рационалног човека, са којим Иван од детињства има компликован однос.

Ове две приче се усложњавају и проширују, освјетљавајући с једне стране заводљив живот једне од највећих глумачких звијезда Југославије.

"Серија "Пад" није класична адаптација књижевног дела, већ представља слободну интерпретацију како књиге, тако и једног трагичног догађаја који је уствари метафора трагичног времена које је обележило деведесте године прошлог века, на овим поднебљима. И када један глумац, уметник чији је позив да шири хумане вредности, оплемењује друге људе, постане случајни актер трагичног догађаја и пређе на другу, тамну, страну - то отвара сва морална и етичка питања. Колико дубоко треба да паднеш да би се искупио? Да ли после пада можеш устати и наставити даље? Шта је адекватна казна? - су само нека питања на која наш главни јунак тражи одговор. Стога се серија „Пад“ не тиче само главног јунака - глумца, већ кроз његову трагичну судбину говори о људима који су, као и та земља доживели општи духовни, морални и физички пад. Зато су у нашој серији сва имена промењена, а многе нове измишљене ситуације и сцене доприносе утиску прошлих времена", објашњава редитељ Бојан Вулетић.

Ауторску екипу чине и сценаристи Бојан Вулетић и Петар Михајловић, директор фотографије Душан Јоксимовић, сценограф Аљоша Спајић и костимограф Драгица Лаушевић. Изузетне улоге су, поред Милана Марића у главној улози, остварили и Крешимир Микић, Изудин Бајровић, Славко Собин, Драган Маринковић, Милица Јаневски, Анђела Јовановић, Кемал Ризвановић и многи други.

Телевизијско приказивање очекује се на зиму 2023. на Суперстар ТВ, а продукцијске куће Фајерфлај Продакшн  и Телеком Србија стоје иза ове оригиналне ТВ серије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана