Нови домаћи филм "Викенд са ћалетом" ускоро у биоскопима

Танјуг
Foto: N1

БЕОГРАД- Нови домаћи филм "Викенд са ћалетом" Мирослава Момчиловића, са Ненадом Јездићем у главној улози, ускоро стиже у биоскопе широм Србије, најавио је дистрибутер MegaCom film.

Тачан датум премијере биће познат слједеће недјеље, а у току су преговори између продуцената и споменутог диструбутера када ће нову комедију моћи да прате љубитељи комедије и аутора филмова "Седам и по", "Чекај ме, ја сигурно нећу доћи", "Смрт човека на Балкану", "Смрдљива бајка" И „Кад порастем бићу Кенгур" (сценариста).

Најновија тужна комедија о односу оца и сина снимана је у лјето 2019. године и сада стиже у биоскопске сале након вишемјесечног затишја рада биоскопа и других кулурних установа због пандемије корона вируса.

Осим Јездића, у филму играју - Бане Видаковић, Мики Крстовић, Борис Миливојевић, Катарина Радивојевић, Светлана Бојковић...

Сценарио Момчиловића доноси причу о паралелним свијетовима, о оцу и сину различитих карактера који након година раздвојености покушавају да успоставе пријатељски однос у току само једног викенда.

Значајну улогу у филму, сина Огњена, имао је дјечак Васа Вранеш.

"Ненаметљиво, воајерски, ''из руке'', увек у непосредној близини главних актера, с акцентом на детаље у костиму и реквизити који су карактеристични за Кашикин (очев) свет, желим да покажем однос њих двојице - сина, које се тек спрема да закорачи у свет, и оца који је на заласку, у резимирању турбулентог, наизглед луксузног, а у основи туробног, мучног и доброј мери промашеног живота. Али, нити он може да врати живот уназад, нити дечак може да има другог оца, јер то је тај отац и то је тај живот, један једини," истакао је сценариста и редитељ Момчиловић.

Протагониста Кашика је већ средовјечни београдски криминалац, припадник старе школе, заробљен у времену када је био у пуној снази, и у једном тренутку веома пожели да проведе викенд са Огњеном, 11-годишњим сином из претходног брака.

Бивша супруга му излази у сусрет, јер је свесна чињенице да се Кашики ближи крај и да је то вјероватно посљедњи сусрет сина са оцем.

С обзиром да га није виђао пет година, јер је због ''малих компликација'' имао забрану приласка дјечаку, Кашика покушава да по убрзаном курсу у сина утисне све оно што он сматра важним за живот и преживљавање на улици.

Огњен тако муњевито, без времена да дође до даха, упада у подземни свијет свог оца који покушава немогуће, да у неколико дана испоручи сву топлину, искуство и мудрост које посједује, истовремено покушавајући да као ''прави београдски шмекер'' од малог сакрије своју болест...

Ненад Јездић је овдје у главној улози, а веома је тражен у ТВ серијама у важним пратећим улогама, које снима готово паралелно последњих годину дана - "Државни службеник" 1-2, "Сенке над Балканом" 1-2, "Пси лају, ветар носи 2", "Јунаци нашег доба", "Корени", "Мамини синови" и тренутно завршава нове "Камионџије".

У осталим улогама су: Срна Ланго, Ања Алач, Јелена укић, Ана Радовић, Марко Гверо, Бојан Лазаров, Миљан Давидовић. Гост на филму је фудбалер Вујадин Савић, док је продуцент Игор Турчиновић, стални сарадник редитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана