Нова серија као љетњи хит: Бијеле Линије је истинита прича о мрачној страни Ибице

ГС
Нова серија као љетњи хит: Бијеле Линије је истинита прича о мрачној страни Ибице

Ова мистерија једног убиства претендује да постане ТВ хит љета - истовремено подижући поклопац на усијаној страни партијског капитала Ибице.

Гледаоци десетосезонске серије „Бијеле Линије“ видјеће распаднуту сексуалну забаву и злоупотребу дроге, које одзвањају стварном активношћу на острву, мада је то страна која се обично скрива.



У првој епизоди, која је доступна на Нетфлику, Коријева Ангела Грифин надгледа врхунску бисексуалну оргију гдје маскирани гости добијају линије кокаина на сребрним пладњевима.

А Даниел Маис, из познат по серији Лајн Ов Дјути, игра дилера дроге који покушава да уништи доказе о својој залихи кокаина по налогу свог шефа.

Ставља га у банану на надувавање, оставлјајуcћи прах посут по трави коју његов пас њуши.

Али колико је веродостојно приказан живот ноћних супер-клубова, луксузне јахте које крстаре кристално чистим водама и вишемилионске палате задовољства

Глумац Тамер Хассан (52), који је годинама живио и забављао се на бијелом острву, каже да је слика представљена у оригиналу.

Хардман из Гејм ов Троунс каже: „На Ибици сви раде оно шта желе. Нема правила“.

„Тамо гдје има новца, секса и гламура, увек ћете пронаћи зао аспект, они иду руку под руку“.

„То је једино место на свијету где бисте могли да снимите такву ТВ емисију“.

Продуцирани од стране творца филма Круна, Бијеле Линије се љуља од флешбека рејверске сцене у Манчестеру деведесетих до данашње балеарске плаже преплављене сунцем.

Акција се фокусира на бившу библиотекарку Зои - коју глуми глумица Гардијанс Ов Д Галакси Лаура Хедок - која креће у дивљу авантуру док покушава открити ко је убио њеног брата Акела 20 година раније.

Жели да зна како би њен Ди Џеј брат, који је напустио кишни Манчестер са сновима да постане звијезда, могао бити ухваćен у подземље острва.

Враћајући се својим корацима, Зои открива Акела и његови другари из дјетињства били су припремљени за готово све што им се нашло на путу након слетања на Ибицу као тинејџери.

Изгледа да је на острву било на десетине људи који су, сви до једног, имали своје разлоге да га убију.

А Зои ускоро кријумчари седам килограма кокаина у пртљажнику украденог аутомобила и узима екстази у покушају да разуме везе њеног брата са богатом породицом која изгледа контролише ноćни живот острва.

Лаура каже за серију која такође глуми Талулаха Еванса: „То је луд, забаван и супер висок октан, али је такође укорјењен у емоционалну истину. Разликује се од свега што сам до сада видјела“.

Даниел Маис глуми Акеловог најбољег партнера Маркуса.

Постаје дилер дроге како би зарадио додатни новац у покушају да поврати своју гламурозну бившу супругу Ану, коју глуми Ангела Грифин, која је сада водитељ сексуалних забава високе класе.

Даниел каже: „Маркус је вјероватно најбољи трагикомични лик којег сам икада преузео“.

„Бијела линија је без сумње један од најбољих, најмаштовитијих, бриљантних сценарија на којем сам икада имао прилике да радим. На неки начин, то је савршени шоу за пуштање глобалне пандемије, јер ако желите свој Ибица сан, онда је ово шоу за вас.“

Скривена трговина наркотицима приказана у драми, за коју се чини да је и власти изазивала иза сцене, одјекује у многим стварима из стварног живота који муче острвљане ве дуги низ година.

У 2017. години пет Британаца ухваћено је у великој хајци током које су шпански полицајци потврдили масовно узимање дроге, укључујући више од 30.000 таблета екстазија, из куће у љетовалишту Сан Антонио.

Две године раније, краљевски маринац Чарлс Хендри и његова дјевојка Лија Паркес спријатељили су се с великим трговцима на острву и добили су затворску казну у трајању од 27 година након што су ухваћени у залихи МДМА у вриједности од милион фунти.

А 2010. године полиција је насрнула на 20 чланова британске банде који су продавали дрогу у баровима и клубовима.

Љубитељима музике ће се допасти аудио спот емисије који садржи класичне хитове из Хапи Мандејс,Продиџи  и Прајмал Скрим, као и новије извођаче, укључујући Мабел и М83.

Контроверзни глумац Лоренс Фок први пут се појављује на екрану откако је кренуо на Квестион Тајм раније ове године, глумећи гуруа њуејџа.

У својој потрази за истином, Лаура открива да стални ток илегалних супстанци подстиче невјероватне цјелодневне забаве и оргије.

А у стварном животу то се заиста дешава свако љето.

Скривени од знатижељних очију у дискретним луксузним вилама, приватне журке обично не започињу све док клубови не затворе врата у зору.

Глумац Тамер (52) признао је:

„То људи стварно раде. Све иде, а видите ствари које иначе у стварном животу никада не бисте видјели. Нема браве на вратима, па ако се лако увриједите, онда није за вас.“

Тамер, чија се ћерка Бел појавила на острву љубави прошле године, објаснила је да се посјетиоци Ибице често нађу увучени у непознати свијет, као што то чини и Лаура.

Она каже: „Има нешто чаробно у енергији острва . За разлику од остатка свијета, нема хијерархије и пресуде“.

„Није важно да ли сте богати или сиромашни, Мадона, Роберт Де Ниро, звезда или неки мозак са неколико фунти у џепу. Сви се третирају једнако и шта се тамо догоди, остаје тамо.“

Тамер је дуги низ година дружио се са Тонијем Пикеом, ултимативним хедонистом Ибице, који је организовао легендарне тродневне журке на којима ће се гостима нудити послужавници с дрогом, а забављачи су наводно спремали кокаин у кукурузним пахуљицама умјесто шећера.
(Ало.рс)



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана