Њујорк: Сребро за постер ТВ серије “Кости”

Танјуг
Њујорк: Сребро за постер ТВ серије “Кости”

БАЊАЛУКА - Постер за телевизијску серију “Кости”, као креативни рад маркетиншке агенције “Aquarius” из Бањалуке, управо је награђен сребрном медаљом на престижном међународном такмичењу “Poster annual”, које сваке године организује “Graphis”, чувена издавачка кућа из Њујорка.

За креативни тим агенције “Aquarius” ово није прво признање за рад на кампањи серије “Кости” (2020) продуцентске куће “Босонога” из Бањалуке.

Прво признање су добили почетком ове године на смотри NO LIMIT Advertaisnig фестивал у Сарајеву, где је маркетиншка кампања за споменуту серију освојила “Grand Prix” награду фестивала, али и награде у категоријама - “Интегрисане кампање” - злато, “Принт & публикације” - злато, и “Дигитал” - сребро.

Graphis је у свијету позната издавачка компанија специјализована за дизајн и комуникације, која објављује најзначајније свјетске годишњаке и награђују радове из целог свијета у категоријама дизајна, маркетинга, илустрација и фотографије.

“Кости” су у категорији “Медији/ТВ промоција” објављене у највећој свјетској бази креативног оглашавања - “Ads of the World”.

“Ова награда није само моја заслуга, већ добрим дијелом и мојих талентованих колега из креативног одјељења, који су учествовали у овом пројекту”, истакао је Дејан Шијук, креативни директор у агенцији “Aquarius”.

“Кампања за серију “Кости”, и све награде и признања која је до сада освојила, само показује колико је заправо важно да креативци добију прилику да се изразе, без ограничења било које врсте”, објаснио је Шијук, који је на недавно одржаном фестиваслу NO LIMIT Advertaisnig у Сарајеву проглашен за креативца године у БиХ.

Сама серија “Кости” од 10 епизода је настала према сценарију глумца, позоришног редитеља и музичара Николе Пејаковића Коље, који и тумачи једну од важних улога свештеника у том пројекту.

Серијал представља својеврсни продужетак серије “Месо”, а у плану је и наслов “Кожа”, чиме ће се заокружити трилогија о граду Бањалуци, према замисли аутора сценарија.

У режији Саше Хајдуковића, и продукцији куће “Босонога”, веома хваљену серију чине изванредни глумци - Јово Максић, Љубиша Савановић, Драган Мићановић, Милица Јаневски, Борис Исаковић, Љубомир Бандовић, Никола Ракочевић, Марина Воденичар, Игор Ђорђевић, Александар Ђурица и многи други.

Крими драма “Кости” била је једна од најгледанијих ТВ серија на РТС 1 током протекле јесени / зиме 2020.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана