Ник Кејв најавио нови документарац

Танјуг
Ник Кејв најавио нови документарац

НОВИ САД- Аустралијски музичар Ник Кејв најавио је документарац "This Much I Know to Be True“ (Оволико сигурно знам) о креативном партнерству са Вореном Елисом, дугогодишњим сарадником и чланом пратећег бенда Бед сидс, саопштио је данас фестивал Егзит.

Кејв, кога очекује наступ 8. јула на Егзиту, написао је на свом Инстаграм профилу да нови документарац редитеља Ендрјуа Доминика биљежи његов изузетан однос са Елисом док "оживљавају пјесме са албума ''Ghosteen'' (2019) и ''Carnage'' (2021)“, саопштио је фестивал.

Доминик је већ сарађивао са Кејвом и Елисом на вестерну "Кукавичко убиство Џесија Џејмса" (2007), као и на предстојећем биографском филму о Мерлин Монро "Blonde", а документарац би требало да буде приказан касније ове године и представља својеврстан наставак претходног "One More Time with Feeling“ о настанку албума "Skeleton Tree“ (2016). Кејв и Бед сидс су у октобру 2021. објавили компилацију "B-Sides & Rarities Part II" са 27 б страна синглова и ретких пјесама из раздобља од 2006. до 2020. године, а недавно се појавио и Кејвов и Елисов албум "La Panthere des Neiges" са музиком за истоимени француски документарни филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана