Netflix има нови хит: "Како убити супруга, без сувишних зашто" VIDEO

Г.С.
Netflix има нови хит: "Како убити супруга, без сувишних зашто" VIDEO

Лимитирана трилер серија "The Inside Man" доноси причу о криминалцу осуђеном на смрт који тврди да се у сваком човјеку може активирати убица. Њега и жену заробљену у подруму британског свештеника повезаће бизарни сплет догађаја.

Серије и филмови предочили су нам све облике насиља и сексуалних девијација најопскурнијих умова, што фиктивних што у домену правог злочина, који свако мало осване на трендингу стриминг сервиса, шокирајући глобалну публику.

"The Inside Man" је настао у продукцији ББЦ-ја и нови је "колачић", нови прозорчић на Netflixовом трендингу, чије четири епизоде ћете погледати без даха.

Осмислио ју је Стивен Мофат, креирајући неку врсту изазова за гледаоце који бивају суочени са безизлазним ситуацијама ликова. Сјећамо га се по серијама "Doctor Who ", и "Dracula", а зову га британском верзијом Рајана Мурпија.

Неколико криминалаца доведено је у ситуацију да погријеши. Њихове приче су истовремено језиве и шашаве, а сви они су између свог живота и смрти својих жртава учинили логичан одабир. И најмања ситница, погрешан корак и потреба да се извуку из суманутих околности бацили су их у страх и отворили најмрачнијие дијелове ума. Када се покрене инстинкт за преживаљавањем, човјек се нађе на путу без повратка.

Једини критеријум је морална вредност

Криминалац Џеферсон Гриф чека извршење смртне казне у америчком затвору, а дане крати тако што пристаје рјешавати мистериозне случајеве. За помоћ му се обраћају свакакви чудаци и чудакиње, а Џеф има само једног помоћника, "елегантно попуњеног" пријатеља из затвора Дилона који слуша и памти сваки разговор. Постоји само један једини критеријум који Џеф слиједи како би уопште преузео случај, а то је морална вриједност.

Истраживачка новинарка стиже у затвор и моли га за помоћ у проналаску нестале жене. Она је затворена у подруму британског свештеника Харија Ватлинга. Хари је непромишљеним потезом узео УСБ са дјечијом порнографијом од проблематичног младића у цркви и донио га кући.

Чудним сплетом околности, садржај УСБ-а видјела је савјетница свештениковог сина. Како би је спријечио да оде на полицију, свештеник ју је заточио у подрум. Његов син би лако могао бити оптужен за педофилију. Али и он сам. Ко не би повјеровао да је црквено лице педофил? Углавном, заједно са партнером у злочину, својом супругом Мери, ради све само да спаси сина.

Занимљив спој британске и америчке популарне културе

"На интернету постоји баш све за свачије сексуалне преокупације, али не постоје упутсво како убити човјека", закључује брижна мајка која жели да ликвидира жену у подруму и убије сваку могућност да њен син дође на лош глас. Како, забога, на интернету постоје такви бизарни детаљи попут приједлога кухињског алата за свачији анус, али не и савијет како хладнокрвно убити човјека, смислити алиби и извући се из свега?

Човјек који има докторат из криминологије и пресуду за убиство наставља да ријешава случајеве, као мање поремећена верзија Ханибала Лектора. Његова генијалност је нереална, сценарио је натегнута конструкција, али из неког разлога људска психологија вас држи прикованима за екран. Пристајете на илузију, вјерујете у сваку климаву причу ових људи, само да видите докле то све може ићи и шта је то што ће учинити генијални ум иза решетака. А биће ту удараца чекићем и покушаја тровања угљен моноксидом.

"Inside Man " има занимљив спој британске и америчке популарне културе, глумци су изврсни, а на тренутак вам се може учинити да сте са "једним ударцем" приуштили истовремено гледање америчке затворске и британске криминалистичке драме.

Серија има невјероватан расплет приче, који је одушевио гледаоце, а све би се могло подвести под онај духовити наслов: "Како убити супруга, без - сувишних зашто".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана