Након 66 дана завршено снимање серије Кости

Миланка Митрић
Након 66 дана завршено снимање серије Кости

Бањалука - Послије 66 дана и више од 50 локација завршено је снимање серије "Кости".

Снимање овог пројекта, у копродукцији Радио-телевизије Србије (РТС) и "Босонога продукције" из Бањалуке, довршено је баш у Бањалуци.

У снимању овог, другог дијела трилогије која је почела "Месом", учествовала су 54 локална и регионална глумца, те више од 500 статиста. Сви они су, кроз улоге које су им повјерене, испричали јединствену причу о овом граду, о људима који живе у хаосу након рата, у систему који је разорио културне, породичне и друштвене вриједности.

У овом пројекту, који ће се пред љубитељима домаће кинематографије наћи већ почетком идуће године, снаге су изнова удружили талентовани умјетници и креативци, предвођени сценаристом Николом Кољом Пејаковићем и редитељем Сашом Хајдуковићем, као и продуценткињом Бранкицом Јанковић, те директорима фотографије Сашом Петковићем и Драганом Радетићем.

- Иако често имам осјећај као да смо још јуче почели снимање, иза нас су три мјесеца квалитетног рада, али првенствено добре енергије и узајамне подршке свих људи окупљених око пројекта "Кости". Било је и напорно и лијепо и заиста вјерујем да смо, захваљујући несебичном залагању свих, од људи који су предводили креативни тим, до глумаца, статиста, али и свих осталих окупљених око ове креативне приче, урадили одличан посао - рекао је режисер Саша Хајдуковић. 

Јединственост ове приче јесте у људима који су је створили, били дио ње, расли и развијали се кроз њу, и на свој начин створили нешто ново и другачије у филмској историји ових простора, али и дали огроман допринос развијању филмске индустрије Републике Српске.

- Овај пионирски искорак је потврда наше одлучности да Бањалуку упишемо на мапу филмске индустрије, али и да сам град, његове људе и бројне таленте које он има промовишемо на тај начин. Да у томе успијевамо, потврђује не само регионална популарност "Меса", већ и успјех који тај пројекат биљежи, и то кроз бројне награде и учешћа на фестивалима. Поносна сам на све младе талентоване људе који су радили и наставак трилогије о Бањалуци и искрено вјерујем да ће и серија "Кости" бити подједнако вољена и успјешна - казала је продуценткиња Бранкица Јанковић.

Емитовање је планирано за прољеће 2020. године.

Глумци

Своје ликове је представила јака глумачка екипа предвођена Љубишом Савановићем и Јовом Максићем, док се у осталим улогама појављују Драган Мићановић, Леа Секулић, Милица Јаневски, Николина Фригановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Горан Султановић, Дејан Аћимовић, Љубомир Бандовић, Бранко Јанковић, Игор Ђорђевић, Никола Ракочевић, Златан Видовић, Александар Стојковић Пикси, Борис Шавија, Жељко Еркић, Жељко Стјепановић, Факета Салихбеговић и многи други који су подједнако заслужни за успјешан завршетак "Костију".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана