На Вождовцу почело снимање серије "Време зла"

Танјуг
На Вождовцу почело снимање серије "Време зла"

БЕОГРАД - Прва клапа серије "Време зла", која се ради по триологији Добрице Ћосића, снимљена је на улицама београдског насеља Вождовац.

Творац и извршни продуцент ће, као и у првом остварењу по дјелу Ћосића "Корени", бити продукцијска кућа „Eye to Eye " Горана Шушљика.

Шушљик наводи да ово није директан наставак.

"Стилски и идејно се разликује од ''Корена'' јер говори о једној другој теми - о породици која се сада распада због једне чудне, надахнуте вере у бољи свет. На путу те вере и наде, породица и друштво се распадају, а и свет се распада, јер долази Други светски рат", објашњава Шушљик.

Како каже, оно што је идеја и тема романа „Време зла" веома је актуелна и данас, што је један од разлога зашто се ово дјело екранизује у овом тренутку.

"Задовољни смо сценаријем, имамо сјајну глумачку поделу, мотивисани смо и спремни да испричамо једну велику причу", додаје Шушљик.

Највећи дио главне радње дешава се пред сам Други свјетски рат и по његовом почетку, а у средишту приче ће се наћи породице Катић, Драговић и Луковић, које читаоци Ћосићевих романа добро познају.

Ликове из Ћосићевог дјела "оживјеће" врхунска глумачка постава: Горан Богдан, Небојша Дугалић, Горан Шушљик, Нада Шаргин, Радован Вујовић, Жарко Лаушевић, Андреј Шепетовски, Сергеј Трифуновић, Наташа Нинковић, Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Воја Брајовић и Светозар Цветковић.

Режију потписије Иван Живковић, који је са Шушљиком претходно радио "Корене", сценаристкиња је Сања Савић Милосављевић, ауторка музике је Ирена Дечермић, а директори фотографије су Марко Миловановић и Марко Младеновић.

Снимање ће трајати до децембра, а екипу у наредном периоду очекују снимања на локацијама на Тари, Мокрој Гори, у околини Ваљева, Пирота и Јагодине.

Серија, која настаје у продукцији компаније "United Media ", имаће 15 епизода, а биће емитована слиједеће године на телевизији Нова С.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана