Љуца: У серији „Беса“ има пуно и мелодраме

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала „Тањуг Рефлектор“ био је редитељ Никола Љуца, који је говорио о свом раду на предстојећој, другој сезони криминалистичке серије „Беса“.

Љуца је рекао да је радио „црногорску линију приче“ у новој сезони „Бесе“, чије емитовање почиње 27. новембра на телевизији Суперстар.

„Био је договор да се редитељске дужности поделе по одређеним сегментима, који су распоређени у свих 10 епизода. Пошто сам Црногорац, природно да знам све локације и могао сам да учествујем у креирању јаког визуелног идентитета“, рекао је Љуца.

Према његовим ријечима, међу продукционим квалитетима „Бесе“ су локације и глумачка екипа која игра на више језика, док се он за дијалоге на албанском током проба припремао са преводитељком.

„Албански глумци су јако отворени. ''Беса'' је толико популарна свуда, схватио сам тек кад смо кренули да радимо кастинг и тражим локације. Колико смо неке ствари добијали лако кад кажемо да смо из ''Бесе''! Може све, долазе нам глумци, сви хоће да раде“, истакао је Љуца.

Редитељ је признао да је током кастинга чак морао одбити неке најуспјешније албанске глумце који имају међународне каријере.

„Мешали смо језике, имао сам текст на српском и албанском. Има доста глумаца који су се наставили из претходне сезоне, има нових које је требало увести у целу причу и направити нешто ново“, открио је Љуца.

Према његовим ријечима, пробе за „Бесу“ нису изгледале као за крими серију, пошто је то прије свега серија о породици, а иза криминалних активности „има пуно мелодраме, изневерених очекивања, љубави, двоструких игара“.

„То је занимљиво просечном гледаоцу, коме је криминал далек. Зато му дајемо ликове који су комплексни, вишедимензионални и колико год да су мрачни морају да добију нешто људско да би били стварни“, нагласио је Љуца.

У раду са глумцем Милошем Тимотијевићем дешавало се да он у најтежим сценама испадне „као супер лик иако је написано да је негативац“.

„Не морамо још да запрљамо! Онда ме (коредитељ и косценариста) Игор Стоименов зове у пола ноћи: ''Морамо да променимо у овој сцени, много ће га волети а не сме“, присетио се Љуца.

Са Тимотијевићем Љуца има „органску сарадњу“ пошто је глумац игао у његовим студентским кратким филмовима као и у дебитанском редитељском дугометражном филму „Влажност“ (2016).

„Имам неколико глумаца са којима стално радим. Милошев лик најкомпликованије и најекстремније ствари доживљава баш у линији приче везној за Црну Гору“, рекао је Љуца.

Присјећајући се снимања у Црној Гори, Љуца је рекао да је екипа нон стоп била заједно изолована у истом хотелу током локдауна.

„Зезали смо се да је то први црногорски ријалити који спрема екипа ''Бесе''. Кад кренемо ујутро, полицијски је сат, а ми имао дозволе. Иде цела колона, све улице су празне. Имали смо као неке отворене кулисе неке од најлепших локација, где нема никог. А мора да прође неки ауто. Па зови неког да се спусти, да (сцена) добије живот“, рекао је Љуца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана