Кратки филм „Све је добро" путује на фестивал у Турској

Танјуг
Foto: Танјуг / промо

БЕОГРАД - Кратки играни филм "Све је добро" Ружице Ање Тадић изабран је за програм Међународог фестивала женског филмског стваралаштва у Измиру, у Турској, који ће се одржати у онлајн издању у новом термину од 26. априла до 5. маја, најавио је Филмски центар Србије (ФЦС) на свом сајту.

Такође, ова институција је објавила да је недавно завршено снимање кратког играног филма "Живот после смрти" Огњена Петковића.

Остварење "Све је добро" приповиједа о младој уметници Сари Ластавици и њеној завршној изложби на факултету.

Дан прије изложбе, јунакиња се доводи у необичну ситуацију која нагло мијења њен живот и тјера је да се запита - јесу ли ствари заиста добро?

Овај филм о сазријевању и одрастању, сниман је на локацијама у Загребу, приказује којим се све проблемима млада особа суочава у данашњем друштву које је изузетно критично и понекад веома токсично за психо-физичко здравље.

Борба против традиције, суочавање са стварношћу, друштвеним животом, сигурност у себе, неке су од тема које се прожимају кроз овај филм.

Идеја за копродукцију је настала на Ревији студентског филма када су се редитељка Тадић и продуцент Иван Туркаљ упознали.

Подршку је пружио Аутономни културни центар АТТАЦК, који се бави проблемима питања везаних за младе и немогућност њиховог изражавања у урбаном друштву.

У главној улози Саре Ластавице наступа Ана Марија Жужул, а остале Вибор Керековић, Ливио Бандурина, Дубравка Лелас, Никица Маро, Власта Рамљак, Вили Матула и Марица Видушић.

Осим АТТАЦК-а, као копродуценти су учествовали Академија уметности Нови Сад, ФПС Медији, Кино Клуб Загреб, Бланк, филмски инкубатор, уз покровитељство више институција - Хрватски аудиовизуални центар, Град Загреб, Градски уред за културу.

Краткометражни играни пројекат „Живот после смрти" Огњена Петковића, сниман је у Новом Саду и окончан почетком марта и подржан на Конкурсу Филмског центра Србије за суфинансирање производње домаћег кратког филма током 2020. године.

Сценарио потписује редитељ, док у филму играју - Андрија Дакић, Јово Максић, Срђан Секулић, Тања Пјевац, Сања Ристић Крајнов, Алекса Гулан, Ивана Панчић, Страхиња Бојовић.

Филм је реализовала продуцентска кућа Мансарда из Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана