Комедије Чарлија Чаплина поново у биоскопима

Г.С.
Комедије Чарлија Чаплина поново у биоскопима

Сто година откако је Чарли Чаплин режирао и глумио у свом првом дугометражном филму “Малишан”, биће рестаурирани неки од најпознатијих нијемих филмова који ће бити приказивани у биоскопима широм свијета.

Међу филмовима који ће бити рестаурирани су Чаплинови класици као што су “Златна грозница”, “Свјетла велеграда”, “Циркус”, “Модерна времена” и “Велики диктатор”.

Француска филмска компанија “мк2” и међународни дистрибутер “Пис оф меџик” саопштили су да су се удружили да обиљеже стогодишњицу.

Компанија “мк2” ће на јесен објавити рестауриран филм “Малишан” у Француској, док ће компанија “Пис оф меџик” сарађивати са својом дистрибутивном мрежом како би тај и други филмови били приказани у 50 земаља и територија, а сарађиваће и са дистрибутивним партнерима “мк2”.

Извршни директор “мк2” Натанијел Кармиц рекао је да је филм “Малишан” из 1921. године потврдио таленат Чаплина и његове изузетне вјештине у филмској умјетности и винуо га у звијезде.

Он је рекао да сасвим приличи да се ове године “Чаплин врати у биоскопе широм свијета”.

Двије компаније саопштиле су да ће поводом годишњице бити штампани нови постери и пуштени трејлери “осмишљени за савремену публику”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана