Карлечик: Серија Клан не представља криминал ружичастим

Tanjug
Foto: Rts promo

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Дејан Карлечик који је говорио о својој улози у серији "Клан".

Карлечик је рекао да је дијаметрално супротан од свог лика Жилета Жерајића Француза који иако припадник полиције "нема никаква морална начела, бави се криминалом.

"Како је могуће да неко ко спроводи закон скрене у другу страну? То је у мом етичком поимању света непојмљиво", истакао је глумац.

Карлечик је навео да "Клан" обрађује тему криминала тако што "улази у саму срж криминалне групе и не представља тај свијет ружичастим него исконски какав је".

Према његовим ријечима, серија се игра са жанром и користи елементе трилера, психодраме и бурлеске, а тако је изрежирано и измонтирано да свако може да повјерује у то.

Карлечик је истакао "јако добар драматуршки предложак" редитеља Бобана Скерлића и Кристине Ðуковић, као и врло пажљиво, детаљно и дуго рађен кастинг, уз читајуће пробе.

"Скерлић је давао задатке и ту је кренуо да ствара са нама добру атмосферу. Поклопиле су се енергије свих који су учествовали који су схватили да је значајан пројекат који не промовише криминал него га приказује онаквим какав јесте", навео је глумац.

Карлечик је додао да је и "иза камере била добра подела улога", поменувши директорку фотографије Мају Радошевић, костиме Татјане Радишић и сценографију Кирила Спасевског, који су са осталима "били јако мотивисани да ураде нешто ново, да се направе ову врсту помака у српским серијама".

Глумац је додао и да његов лик у другој сезони "не може да држи све конце у рукама, ођедном почињу да пуцају шавови, мењају се позиције у држави и њиховим структурама".

"Он покушава да држи конце у својим рукама али му то све теже и теже иде, и то га доводи до путева на које није био спреман", рекао је Карлечик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана