Карановић: Истраживала сам шта ме спаја са Миром Марковић

Танјуг
Карановић: Истраживала сам шта ме спаја са Миром Марковић

БЕОГРАД- Послије 20 година од хапшења бившег предсједника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, 29. марта на Суперстар ТВ и РТС почиње емитовање мини ТВ серије „Породица“ сценаристе и редитеља Бојана Вулетића.

У пет наставака до 2. априла гледаоци ће имати прилике да виде драмску интерпретацију догађаја у вили Мир у београдском насељу Дедиње, када је ухапшен Милошевић, и како је изгледало последњих 48 сати заједничког живота чланова породице Милошевић.

Пројекат је настао је у продукцији Телекома Србија и продукцијске куће „Фајерфлај“.

На представљану данас на онлајн конференцији за медије у организацији продукције тог ТВ формата, Бојан Вулетић истакао је да у настајању серије ничија амбиција није била да се било ко вријеђа или глорификује.

„Покушали смо да представимо догађај који је преокренуо ток историје. Код нас никада није довољна историјска дистанца од неког догађаја да би се о њему разговарало без страсти и идеолошких учитавања. Наша идеја је да се серијом прије свега обратимо млађим генерацијама које о хапшењу Милошевића ништа нису чули и читали, како би им освјетлили тај важан догађај за нашу државу и друштво“ казао је Вулетић и додао да очекује различите реакције протагониста политичке сцене у Србији на садржај серије.

У серији Слободана Милошевића игра Борис Исаковић, а Мирјану Марковић Мирјана Карановић. Уликс Фехмиу се нашао у улози Зорана Ђинђића.

Светозар Цветковић игра Војислава Коштуницу, док ће Владимира Бебу Поповића у серији оживјети Радован Вујовић.

Марија Милошевић биће Тијана Марковић, Бранислав Ивковић Гордан Кичић, Славица Ђукић Дејановић Катарина Жутић , Небојша Павковић Милутин Караџић, док ће Тому Филу играти Марко Баћовић.

Милорада Улемека Легију игра Вук Костић.

У улози Богољуба Бјелца наћи ће се Милош Тимотијевић, уредник на ТВ биће Љубомир Бандовић , замјеник уредника на ТВ Дубравка Ковјанић, а новинарка Исидора Симионовић, док ће Светлана Бојковић играти пензионерку на протесту, док ће слушкињу у вили Мир играти Јана Бјелица. Милан Марић игра Чедомира Јовановића.

Борис Исаковић наглашава да је од редитеља добио много матерјала како би што боље анализирао лик који је оживио у серији.

„Гледао сам Милошевићеве говоре, његова свједочења у Хагу... Вратио сам се у тај историјски период када је Милошевић био на власти... Желео сам да га упознам: споља и изнутра... Глумац мора да брани свој лик, да га учини живим и није био лак задатак испред мене али вјерујем да сам га успијешно ријешио“, казао је Исаковић.

Мирјана Карановић се, како каже, у освајању улоге склонила у проналажење додирних тачака са за женом коју игра у серији.

„Личне импресије о Мири Марковић сам оставила по страни. Покушала сам да пронађем шта нас спаја и открила да су то двије тачке: обе не подносимо полтроне и не кријемо жељу да смо у центру пажње нечијег живота. Такав принцип савлдавања улоге сам преписала од Мерил Стрип“, казала је Карановићева.

Истакла је да је серија катарзична и да изазива тугу за свим тим изгубљеним и прокоцканим животима у вријеме Милошевића.

Милан Марић каже да је свако од глумаца покушао да нађе праву мјеру између имитације историјских личности и глумачког простора за креацију и домаштавање.

„Погледао сам много интревјуа Чедомира Јовановића и покушао да скинем његов устаљен говор тијела док разговара са људима. Видјећемо... вјерујем да је ће серија бити занимљива публици“. казао је Марић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана