Исаковић: Побуну и борбу појединца у "Оцу" разумеће многи

Tanjug
Исаковић: Побуну и борбу појединца у "Оцу" разумеће многи

БЕРЛИН - Филм "Отац" Срдана Голубовића имаће свјетску премијеру сутра на 70. Међународном филмском фестивалу у Берлину, након чега ће 28. фебруара отворити Фест.

Екипа филма с нестрпљењем очекује сутрашњи дан, а за Бориса Исаковића ово ће бити први пут на Берлиналу, те му је, како признаје, узбуђење још веће. 

"Срданов филм ''Кругови'', у којем сам такође играо, био је на овом фестивалу, али тада нисам ишао, зато се радујем овом одласку. Још увек нисам видео ''Оца'' те ми је и то додатно узбуђење. Међутим, ако ми је Срдан казао да је задовољан, ја идем миран", каже за Тањуг Исаковић. 

"Отац" прати причу човјека (Горан Богдан) коме је Центар за социјални рад одузео дјецу, а он суочен са бирократијом и корупцијом, креће пјешке за Београд као вид протеста. 

Челног човека из Социјалног игра Исаковић, који сматра да прича као што је ова може допријети до великог броја људи. 

"Било да је публика у Београду или Берлину, или било ком другом граду на свету, људи осећају на исти начин. Када је филм квалитетан и прича снажна, онда лако долазе до срца многих. Ово је прича о борби и побуни појединца коју разуме и осаће било који човек на планети, одакле год да долази", каже глумац. 

У Берлину је синоћ почело 70. издање Међународног филмског фестивала (Берлинале) који ће бити у знаку политике и разноликости, тема које су актуелне у филмској индустрији. 

Током 11 дана фестивала биће приказано 340 филмова, а председник жирија је глумац Џереми Ајронс. 

Почасни Златни медвед биће уручен глумици Хелен Мирен. 

Филмска смотра траје до 1. марта, а главне награде ће бити додељене 29. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана