"Хотел Балкан" наставља своју причу

Миланка Митрић
"Хотел Балкан" наставља своју причу

Од првих најава, које су објављене прије неколико мјесеци, до данас, серија "Хотел Балкан" привукла је пажњу јавности на тајне које крије и на причу која се крије иза његових врата.

"Глас Српске" посјетио је филмски студио "Босонога продукције" и обишао сет гдје настаје серија "Хотел Балкан", чије снимање је тренутно напола довршено и од петка је поново настављено.

Филмски студио и просторије у којима настаје прича "Хотела Балкан" обухватају све оне намјенски уређене просторије које се користе за снимање, попут рецепције, кухиње, радних соба различитих ликова, реквизита, те техничких поставки које све спајају у једну функционалну и складну цјелину.

- Било је не само изазовно већ и захтјевно, почевши од саме изградње студија па до сценографије за овај пројекат, с обзиром на то да су сви реквизити оригинални и аутентични. Екипа је млада, али јако талентована и посвећена, па вјерујем да ће и гледаоци већ у првим епизодама препознати њихов професионализам и квалитет овог серијског остварења - рекла је продуцент и директор серије Бранкица Јанковић.

Она је истакла да је сам хотел инспирисан хотелом који је некада постојао у Бањалуци.

- Инспирисан је хотелом "Балкан" који је некада постојао на мјесту данашње Градске управе у Бањалуци и настао у договору између Врбаске бановине и православне цркве, с обзиром на то да је у том периоду у Бањалуку долазило много гостију и био им је потребан смјештај. Хотел "Балкан" имао је четири собе - додала је Јанковићева.

Рађена по идеји Николе Коље Пејаковића, на основу сценарија Небојше Ромчевића, а у режији Саше Карановића, ова серија је прва теленовела у продукцији "Босоноге".

- Нама, као ауторској екипи било је занимљиво да радимо формат теленовеле, али да је радимо на другачији начин и дамо јој неки ауторски печат, те да том жанру дамо дубину и естетику и другачији поглед на све. Свима у ауторској екипи било је јако занимљиво да раде - рекао је режисер који такође учествује у стварању "Хотела Балкан" Саша Хајдуковић те нагласио да ово није само серија већ и једна прилика да буде направљен читав студио "Босонога продукције".

То је, према Хајдуковићевим ријечима, и мјесто на које млади људи с академије могу да долазе, да раде и да се баве играним програмом.

- Читава екипа се добро уклопила и имамо једну јако здраву причу за све оне који желе да се баве овим послом и свим његовим аспектима - навео је Хајдуковић.

Према ријечима помоћника редитеља Драгане Ђедовић, у раду на "Хотелу Балкан" је важан моменат прелаза из реалних у направљене локације.

- Ово је први пут да и ми радимо у студију и на овај начин. Било је узбудљиво за све чланове екипе пошто је потпуно ново и занимљиво - навела је она.

"Хотел Балкан" је прича која повезује неколико генерација једне породице Курузовић, увезује Београд и Бањалуку, те преко ликова и радње приказује прошлост, садашњост и дио будућности препуне надања, очекивања, свакодневних проблема, успјеха и падова.

- Радили смо са домаћим глумцима, бањалучким, као и на свим пројектима до сада, те са глумцима из Србије и Црне Горе. Међу главним глумцима који се појављују ту су Радоје Чупић из Новог Сада и Саша Торлаковић из Сомбора. Поред њих, ту су бањалучки глумци Горан Јокић, Данило Керкез, Милица Глоговац, а ту су и људи с академије који су на завршним годинама студија или су завршили студије. Циљ је био да окупимо младу екипу и нову енергију која ће радити и створити нешто заједно - навела је Ђедовићева.

У глумачкој екипи, осим поменутих, су и Жељко Еркић, Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић, Миљка Брђанин, Љубиша Савановић, Сања Поповић и други.

Серија "Хотел Балкан" биће емитована на јесен на Суперстар ТВ каналу. Свака епизода траје 35 минута, а биће их укупно 60. Снимање друге сезоне требало би да почне крајем септембра или почетком октобра.

Серија је пројекат "Телекома Србија" и "Босонога продукције".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана