Холивудски глумац добио дрес трофејног српског клуба

B92
Холивудски глумац добио дрес трофејног српског клуба

Гост фестивал Кустендорф, “лош дечко” холивудског филма Мет Дилон (54), добио је на поклон црно-бијели дрес.

Поклон Фудбалског клуба Партизан холивудском глумцу уручио је предсједник црно-белих Милорад Вучелић, дрес са бројем 9 и именом М. Дилон на леђима.

Познато је да је домаћин Кустендорфа Емир Кустурица навијач Партизана.

Дилон је на фестивал у Дрвенграду стигао уочи дочека Српске нове године, а као увертира за прославу дочекан је уз тактове ужичког кола и српске обичаје.

“Ово је најтоплији дочек који сам икада имао. Предивно је”, рекао је тад глумац.

Дилон је свој први филм “Делинквенти” снимио кад му је било само 14 година.

“Питају ме људи, понекад, зашто сам постао глумац. Сигурно не зато што сам имао жељу да будем на сцени. Разлог је тај што сам увидио моћ у откривању истине на великом платну и још ми је најзубудљивије у филму да видим трансформацију”, рекао је Дилон на Кустендорфу.

Глумио је у многим филмовима, а овдашњој публици је, вјероватно, најзанимљивији по филму “Singles” (Самци) у којем је тумачио вођу бенда “Citizen Dick” из Сијетла. Његов најновији филм “Кућа коју је Џек саградио” у режији контроверзног Ларса фон Трира изазвао је много коментара.

“Своју глуму сам увијек анализирао и био сам самокритичан. Оно што сам схватио јесте да не можете да тумачите неки лик ако га осуђујете”, рекао је Дилон, који у том филму глуми психопату и серијског убицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана