Филм “Велико ископавање” са Рејф Фајнсом отвара 49. Фест

Танјуг
Филм “Велико ископавање” са Рејф Фајнсом отвара 49. Фест

У понедељак, 26. априла, у 12 сати почиње продаја карата за 49. Међународни филмски фестивал Фест, који ће се одржати од 7. до 16. маја, у салама Сава Центра, Комбанк дворане, Дома омладине Београда и Cineplexx Galerija Belgrade, а на отварању фестивала у Сава Центру биће приказан британски филм “Велико ископавање” у режији Симона Стоуна са Рејф Фајнсом у главној улози, сазнаје Тањуг у дирекцији фестивала.

Улазнице ће бити у продаји на благајнама дворана, док се карте за пројекције у Сава Центру, Комбанк дворани и Дому Омладине Београда могу набавити и онлајн, преко сајта као и на свим Ticket Vision продајним местима.

Овогодишње издање фестивала одржава се под слоганом “Повратак у будућност” и као највећа и најпознатија филмска манифестација у Србији и региону, има циљ да допринесе значајнијем повратку публике у биоскопе.

Фестивалски програм представиће више од 70 премијерних филмова најновије свјетске и српске продукције у седам програмских цјелина: Главни такмичарски програм, Гала, Фест-ових 50, Фест фокус, Фест 49, Главни програм ван конкуренције, и Интро Фест.

Градски секретар за културу Иван Карл и предсједник Одбора Феста каже за Тањуг да је 49. ФЕСТ је фестивал преседана.

“Календарски ће се десити у мају месецу, када му није термин, са лимитираним капацитетима дворана, са мало гостију из иностранства. У ствари највећи преседан и подвиг је што се Београдски Фест одржава. У години у којој је Берлин био доступан на интернету, а Кан одложен” каже Карл.

Он подсјећа да је 48. Фест био посљедњи међународни филмски фестивал прије короне, али и да је овогодишње издање прва смотра филма која се на конвенционалан начин одржава у време короне.

“Проћи ће у радној атмосфери, без помпе, фанфара, светковина. Гледаћемо филмове, навијаћемо за филмове и биоскопе који су претрпели психолошки и економски удар, постали колатерална штета ковида” каже Карл.

Према његовим ријечима живимо у доба грозне пандемије какву смо некада виђали на филму.

“Та такозвана нова реалност је код неких довела у питање даље конзумирање филмова на великом платну и олако најавила брзи тријумф стриминг платформи. Неће бити, неће се десити. Биоскопе нису пореметили мали и велики ратови, неће их пореметити ни корона” каже Карл.

Како каже, у организацији Феста имају одличне филмове, ентузијазам, енергију и оптимизам.

“Слоган 49. Феста је истоимени филм Роберта Земекиса, приказан на 16. Фесту када га је пред препуном салом Сава Центра најавио Емир Кустурица. Ове године у тој великој кући Феста на свакој пројекцији биће најмање 500 гледалаца у зависности од епидемиолошке ситуације и става Кризног штаба.Добродошли на 49. Фест и повратак у будућност. Тамо нас следећег фебруара чека јубиларни 50. Фест” поручио је Карл.

У првих седам дана продаје карата за Фест могуће је остварити 10% попуста на куповину комплета карата по терминским линијама у дворанама, и 10% попуста на онлајн куповину у оквиру акције “Мој Комплет” (на 10 и више купљених улазница).

Карте у Сава центру биће у продаји на благајни на Улазу Б (из Улице Владимира Поповића), а радно вријеме благајне је 10 до 19 часова сваког дана.

Радно вријеме благајне Комбанк дворане је сваког радног дана од 12.30 до 22 часа, а викендом од 9 до 22 часова.

У Дому омладине Београда карте ће бити у продаји на благајни сваког радног дана од 12 до 19.30, а током трајања ФЕСТ-а моћи ће да се купе пола сата прије прве пројекције, и све до почетка последње пројекције у току дана.

Радно вријеме благајне биоскопа Цинеплеџџ Галерија Белграде је од 15 до 20 часова понедјељком, уторком, четвртком и петком, од 11 до 20 часова суботом и недјељом, док је сриједа нерадни дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана