Филм "Тома" за недjељу дана видjело 100.000 људи

Танјуг
Foto: Глас Српске

БЕОГРАД, - Филм "Тома", о музичкој легенди Томи Здравковићу, за недјељу дана биоскопског приказивања погледало је више од 100.000 гледалаца, саопштили су данас дистрибутери.

Биографско остварење редитеља Драгана Бјелогрлића, који као копродуценти заједнички потписују Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић, прати личне успоне и падове једног од највећих пјевача, боема и умјетника у некадашњој Југославији, кога је у насловној улози маестрално дочарао глумац Милан Марић.

У улогама оних који су испунили Томин живот, у филму гледамо Тамару Драгичевић као Силвану Арменулић, Петра Бенчину као Томиног доктора и пријатеља, Милана Колака као Новицу Здравковића, Сању Марковић у улози Гоце Здравковић, док Томине родитеље играју Мирјана Карановић и Слободан Бода Нинковић.

Након прошлонедјељне премијере у београдском Сава центру, филм "Тома" побрао је само позитивне критике стручне јавности, али на првом мјесту изазвао је дубоке емоције и одушевљење гледалаца широм земље.

Ово остварење доживјело је и бурне овације током свјетске премијере на Филмском фестивалу у у Сарајеву, док су Милану Марићу и Тамари Драгичевић на Филмским сусретима у Нишу припале главне глумачке награде.

Пројекат "Тома" реализован је у сарадњи са Телекомом Србија и Филмским центром Србије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана