Филм “Тома” достигао 500 000 гледалаца за три недјеље

Танјуг
Foto: ГС

БЕОГРАД- Након само три недјеље приказивања, филм “Тома” редитеља Драгана Бјелогрлића, о легенди народне музике Томи Здравковићу, оборио је све рекорде гледаности са чак 500.000 гледалаца, саопштили су продуценти овог успијешног остварења.

Осим тријумфа од пола милиона задовољних посјетиоца биоскопа,“Тома” је уједно уписао и водеће мјесто по гледаности у првој недјељи приказивања са више од 100.000 гледалаца, баш као и посјећеност у једном дану (2. октобар) са невјероватних 35 000 гледалаца.

Такође, пjесма “Поноћ”, коју је продуцент и композитор филма Жељко Јоксимовић специјално написао за овај филм, постала је велики хит са 3,5 милиона прегледа на ЈуТубе каналу.

Биографско остварење са Миланом Марићем у улози Томе Здравковића, изазвало је велику популарност још од свјетске премијере на Сарајево филм фестивалу крајем августа, преко отварања на Филмским сусретима у Нишу, до похода у биоскопима Србије и региона.

Музичка драма прати личне успоне и падове једног од највећих пјевача, боема и умјетника у некадашњој Југославији, чији су буран живот, осим Марића, дочарали глумци - Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Паулина Манов, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Милена Радуловић, Милан Колак, Мирјана Карановић, Слободан Бода Нинковић и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана