Филм о Сави Шумановићу награђен на три фестивала у Азији

Танјуг
Филм о Сави Шумановићу награђен на три фестивала у Азији

НОВИ САД- Остварење “Светлост и сенке” о српском сликару Сави Шумановићу (1896-1942) побједило је на три филмска фестивала у Азији у категорији документарног кратког филма, саопштили су данас продуценти. Културни центар Војводине “Милош Црњански” и продукцијска кућа “Рамонда” саопштили су да је одлуком жирија “Светлост и сенке” најпре проглашен за најбољи кратки документарни филм на “Indo French International Film Festivalu” (IFIFF) у Индији.

“Одмах су стигле дивне вести из те земље да је филм проглашен за најбољи краткометражни филм и на Интернационалном филмском фестивалу 'Рохип'.

Потом, стигла је и вест да је филм проглашен најбољим и на 'Тека Интернатионал Филм Фестивал' у Сингапуру, у истој категорији”, каже се у саопштењу. Арт-документарац “Светлост и сенке” је поетиком слике, звука и тишине режирао Драган Драгољуб Елчић, декан Академије уметности у Београду, а у ауторском тиму су композитор Светислав Божић, сниматељ Радослав Владић и монтажер Светолик Мића Зајц.

Како је наведено, за потребе филма снимљена су сва оригинална дела Шумановића у Паризу, Загребу, Винковцима, Шиду, Панчеву и Новом Саду, односно више од 400 најзначајнијих уметничких дела у галеријама Србије, Француске, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана