Џеки Чен: У плану филм "Гас до даске 4"

Tanjug
Foto: Forbes

ЏЕДА - Глумац и мајстор борилачких вештина Џеки Чен наговијестио је да је у плану снимање четвртог наставка успјешног филмског серијала акционих комедија "Гас до даске".

    "Управо разговарамо о 'Гасу до даске 4'", напоменуо је Чен присећајући се настанка серијала, као гост "Црвено море међународног филмског фестивала" у Саудијској Арабији.

    Звезда низа успешних хонгоншких борилачких филмова Чен је у почетку оклевао да прихвати "Гас до даске", редитеља Брета Ратнера, иако је улога полицајца била писана баш за њега.

    "Играо сам полицајце из Хонг Конга, из Макаа, из Кине, увек сам био полицајац. Могу ли играти нешто друго? 'Не', одговорили би. Онда је мој менажер рекао да постоји сценарио зван 'Гас до даске'. Полиција Хонг Конга. Рекох: 'Не'", присјетио се Чен.

    Према његовим ријечима, сценарио није предвиђао да игра у Сједињеним Државама рођеног Кинеза, већ полицајца из Хонг конга који долази у Америку и слабо прича енглески језик. 

    Одлучио је на крају ипак да се ипак опроба у тој улози, иако је мислио да филм из 1998. године, у коме му партнера америчког полицајца игра Крис Такер, неће успјети у бископима.

    “Онда је стигао телефонски позив. Ратнер и Такер су ме звали из Њујорка. Луди су. Имали смо 70 милиона долара после првог викенда (приказивања)! Онда смо урадили други и трећи део (из 2001. и 2007.)", присетио се Чен.

    И након неколико стотина филмова Чен нема намјеру да успори и размјатра неколико сценарија, међу којима су филм у коме се појављу само он и птица и други у коме игра деду који се брине о панди, а волео би и да снима више љубавних прича.

    "Имам толико ствари, толико сценарија у глави да се надам да ћу их завршити у наредних десет година", рекао је Чен.

    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана