Друга сезона серије “Блок 27” стиже сљедеће године: Мрачне тајне Новог Београда

Б. П.
Друга сезона серије “Блок 27” стиже сљедеће године: Мрачне тајне Новог Београда

БЕОГРАД - Продукцијске куће “Баш Челик” и “Фајерфлај” најавиле су другу сезону серије “Блок 27”, чијих ће шест епизода на мале екране стићи идуће године.

Прва сезона серије “Блок 27”, по сценарију Ивана Кнежевића, донијела је причу о нестанку четрнаестогодишњег дјечака Растка и трагању његове сестре близнакиње Милице за њим, заједно са пријатељима Дамјаном и Дарком. Потрага их је водила кроз мрачне ходнике и тајне подземља Новог Београда, откривајући мистерију која сеже деценијама уназад. Када је у питању друга сезона, она носи обећање још веће напетости и неочекиваних обрта двије године касније. Пријатељи су раздвојени, а свако од њих носи терет својих искустава из Блока 27.

Милица је прошла кроз интензивну психотерапију и покушава да се дистанцира од трауматичних догађаја, али прошлост је не напушта тек тако.

У међувремену, Дарко се упустио у сумњиве послове, а Богдан је нестао са сцене. Једино што их нехотице подсјећа на заједничку авантуру је велики мурал Растковог портрета још непознатог умјетника.

- Послије дуготрајне психотерапије Милица је успела да убеди себе да је авантура у Блоку 27 само сан, халуцинација или плод њене маште изазване нестанком њеног брата и каснијим разводом њених родитеља. Живи са мајком Љиљаном у тешкој материјалној ситуацији под сталном тензијом. Љиљана је раздражљива, између послова, стално на лијековима, прогањајући себе због нестанка сина. Милица се крије иза новостеченог имиџа екстровертне девојке и краљице школских забава. Дружење, журке, синтетичке дроге и антидепресиви помажу јој да бар накратко заборави трауме и потисне мисли о Блоку 27 и Растку, чије куцање у радијатор годинама није чула - пише у најави серије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана