Дневник машиновође српски кандидат за Оскара VIDEO

Агенције
Дневник машиновође српски кандидат за Оскара VIDEO

Филм "Дневник машиновође" редитеља Милоша Радовића кандидат је Србије за 89. награду Оскар у категорији дугометражни играни филм ван енглеског подручја, саопштено је данас из српске Академије филмске умјетности и науке.

Тај филм је, послије тајног гласања чланова стручног одбора Академије, побједио у селекцији пет српских остварења, што је организовано у складу с Правилима америчке академије и Правилником српске академије.


Радовићев филм је комедија-мелодрама о невиним убицама и њиховим животима, а главни јунак је Илија (Лазар Ристовски), шездесетогодишњи машиновођа, који држи неславан рекорд од 28 гажења током каријере.

Његов деветнаестогодишњи усвојени син Сима (Петар Кораћ) припрема се да настави породичну традицију, а Илија га упознаје с послом и чињеницом да су несреће неизбјежне.

Филм је снимљен у продукцији куће Зиллион филм, а продуценти су Петар Ристовски и Лазар Ристовски, уједно и главни глумац у филму, у којем играју и Нина Јанковић, Мирјана Карановић, Јасна Ђуричић, Младен Нелевић, Даница Ристовски, Харис Бурина, Тихомир Станић, Павле Ерић…

Београдска премијера биће одржана 14. септембра у Центру "Сава", а дан касније филм ће имати прилику да погледа и новосадска публика, а потом и публика у другим градовима Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана