Британско-српски филм "Вампир" има дистрибутера из Париза

Танјуг
Foto: Pixabay

ПАРИЗ- Британско-њемачки-српски филм "Вампир", редитељски деби глумца Бранка Томовића, добио је страног дистрибутера, филмску компанију "Reel Suspects" из Париза, која је добила права за свјетски пласман овог хорор остварења, пренио је "Варајати", угледни амерички магазин о седмој уметности.

Ново остварење је представљено и дефинисано као хорор европског артхаус профила, а уз редитеља Томовића, важне улоге имају Горица Регодић, Јоаким Тасић, чувена Ева Рас, Јудитх Георги и Немања Бајић.

Бранко Томовић, комплетан аутор овог филма - главни глумац, сценариста и редитељ истакао је да је његов филм је надахнут стварним случајевима вампиризма који су дешавали у Србији почетком 18. века.

"Иако је наш "Вампир" смјештен у савремени тренутак, он је заснован на тим митовима, сујевјерима и фолкорним елементима. Желио сам да покажем мистериознију страну Србије", објаснио је Томовић.

Заплет филма је следећи: након што буде свједок злочина у Лондону и затим тражи мјесто на коме би се сакрио, јунак Арно (Бранко Томовић) добија понуду од шармантне и бескрупулозне даме Весне (Горица Регодић) да почне да се стара о гробљу у малом, удаљеном српском селу.

Убрзо, он почиње да доживљава кошмарне визије, а често га посјећује мистериозна старица Баба Драга (Ева Рас) која Арноа води ка путу таме.

Само сеоски свештеник (Јоаким Тасић) покушава да сачува протагонисту од злокобних намјера мјештана.

Филм "Вампир" је сниман на енглеском језику и рађен је у копродукцији Велике Британије, Њемачке и Србије, а реализован на разним локацијама у централној Србији.

Међународна екипа је укључена у снимање филма, као што су продуценти Jean-Louis  Alexandre и  Dina Vickermann, уз Милоша З. Вучковића.

Композитор оригиналне музике за филм је Mark Ashworth,, док је директор фотографије Heath McWaters.

Аутор овим филмом дебитује на плану дугометражног играног филма, али је већ искусан на пољу краткометражних остварења - “RED” и “The Smell of Petrol” који су освојили многе награде на значајним свјетским фестивалима.

Томовић је њемачки и европски глумац српских коријена, глумио је у филмовима многих признатих редитеља као што су Ken Louč или Pol Gringras, а посебно је виђен у популарним америчким, британским и њемачким ТВ серијама   “24”, “Ред и закон : Британија” (Law and Order: UK), “Додир Фроста” (Touć of Frost), “Тихи свједок” (Silent Witneš), “Whitećapel” i drugim.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана