Бранковић: Тамара Драгичевић је маестрална у Томи

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" била је пјевачица Сузана Бранковић која је говорила о томе како је дала глас пјесмама Силване Арменулић, који су били највећи изазови, шта мисли о улози Тамаре Драгичевић у филму "Тома", и шта мисли о пјевачу и композитору Томи Здравковићу.

Бранковић је рекла да је за њу Здравковић "певачка легенда", чије је пјесме често изводила уживо на наступима, али да је врло мало знала о његовом животу, па јој "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића представља откровење, које је оставило "прелеп утисак, и срећан и тужан".

Пјевачица је рекла да ју је изненадио позив композитора филма Жељка Јоксимовића, са којим је већ сарађивала, да у "Томи" отпјева пјесме Арменулић (1939-1976), коју игра Драгичевић. "Када су он и Бјелогрлић чули моју интерпретацју ''Ноћас ми срце пати'' они су се одушевили.

Нису могли да верују да сам то тако извела пошто сам пре свега поп певач. Негде сам и ја била изненађена својим певачким могућностима", истакла је Бранковић. Према њеним рјечима, приликом снимања музике за филм свака пјесма је била изазов, поготово "Ах што ћемо љубав крити" и дует са Ацом Пејовићем "Поноћ", јер посљедња не постоји у интерпретацији Арменулић и писана је тек недавно за "Тому".

Упитана да ли јој је необично кад на платну види Драгичевћ, а чује свој глас, Бранковић је рекла да није, нагласивши да је "Тамара заиста маестрална", и да је одушевљена како је глумом дочарала софистицираност Арменулић.

Бранковић признаје да у филму има тренутака који су је расплакали, као што је моменат са Љиљаном или кад се појављује Рама, а Тома схвата да је заборавио одакле је потекао и није се сјетио пријатеља који му је можда највише помогао.

"Тешко је да се одабере једна од Томиних великих песама, али морам да издвојим ''За Љиљану'', пошто се тако звала моја нана и много је волела ту песму. Кад је чујем баш ме дира у срце", рекла је пјевачица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана