БЕСПЛАТНО на ретроспективу филмова легендарног Павла Вуисића

ГС
БЕСПЛАТНО на ретроспективу филмова легендарног Павла Вуисића

ВИШЕГРАД - Свечано отварање Кинотеке Републике Српске биће уприличено 1. марта од 19.00 часова, у вишеградском Мултиплексу „Долy Бел“ у Андрићграду, а улаз на све пројекције је бесплатан.

У оквиру програма Кинотеке биће приказана ретроспектива филмова једног од највећих српских глумаца Павла Вуисића који је играо у стотињак филмова и серија.

Памте се његове култне улоге у серији „Шешир господина Вујића“ и филмовима: „Ко то тамо пева“, „Сјећаш ли се Доллy Белл?“, „Отац на службеном путу“, „Маратонци трче почасни круг“, „Хајка“, „Кампо Мамула“, „Дим“, „Мачак под шљемом“, „Парче плавог неба“, „Жеђ“, „Хороскоп“, „Инспектор“, „Сам“, „Погон Б“, „Кад чујеш звона“, „Догађај“ и „Коњух планином“.

Током прве вечери програма Кинотеке, у петак од 19.00 часова, посетиоци ће имати прилику да погледају култни филм „Сјећаш ли се Доли Бел“ у режији Емира Кустурице, пише портал Види Српску.

Од 2. до 5. марта, у термину од 19.00 часова, на програму ће бити и остала безвременска филмска остварења: „Маратонци трче почасни круг“, „Петријин венац“, „Отац на службеном путу“ и „Ко то тамо пева“.

Покровитељи догађаја су Кинотека Републике Спске, Министарство просвете и културе Републике Српске и Мултиплекс „Долy Белл“ Андрићград.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана