Филм Драгана Бјелогрлића премијерно приказан у Синеплексу “Палас”: “Тома” расплакао и Бањалучане

Миланка Митрић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Филм “Тома”, рађен по сценарију Николе Коље Пејаковића, а у режији Драгана Бјелогрлића, вечерас је премијерно приказан у Бањалуци, у Синеплексу “Палас”, уз присуство дијела ауторске и глумачке екипе. Ово остварење о животу Томе Здравковића, којег је глумио Милан Марић, видно је дирнуло публику присутну на премијери, и измамило емоције погођене музиком, али и његовом тужном судбином и повратком у нека другачија времена.

Након премијере, публици су се поклонили Драган Бјелогрлић, Никола Пејаковић, Тамара Драгичевић, Паулина Манов, Ђорђе Стојковић, Сања Марковић и Ацо Пејовић.

Режисер Драган Бјелогрлић рекао је да, иако је публика у различитим градовима реаговала добро, уз позитивне коментаре, рано говорити о успјеху филма искључиво у суперлативу.

- Ово је нешто што не могу да упоредим ни са чим, тако да је још рано да изводим некакав закључак, али заиста су снажне реакције које стижу од људи који су гледали филм. То је оно што бих рекао за сада, јер све друго би било патетично и преурањено - казао је Бјелогрлић, те додао да је све око филма бурно и ускомешано, те да су све те реакције на филм оно због чега се он труди да ради свој посао.

Сценариста Никола Коља Пејаковић, казао је да је филм “Тома” настајао од идеје да прикаже њега, његов живот и све што га је мучило.

- У томе су ми много помогли његова супруга, покојни Тозовац и још неки људи. Помогли су ми да нађем тачку из које ћу да посматрам његов живот - рекао је Никола Пејаковић.

Он је додао да све ово што се дешава око филма јесте једна врста феномена.

- На то човјек не може да утиче нити да то промијени. Чињеница да су и на првој премијери људи плакали, и из публике извучена емоција јесте побједа. Да ли је филм овакав или онакав, шта критичари могу или не могу да кажу, то је други пар опанака. Публика је реаговала са једном јаком емоцијом, а то је за овакав филм најважније - казао је Пејаковић.

Филм “Тома” од сутра ће бити на редовном репертоару Синеплекса “Палас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана