Анђелка Прпић: "Ала је леп овај свет" је романтичан филм

Танјуг
Анђелка Прпић: "Ала је леп овај свет" је романтичан филм

БЕОГРАД - Београдска љубавне комедије "Ала је леп овај свет" у режији Филипа Чоловића, која је настала по тексту Андреја Шепетковског заказана је за 22. септембар у Мтс дворани, а једна од главних глумица у филму Анђелка Прпић била је гошћа видео серијала "Тањуг Рефлектор" у којем је говорила о изазовима савладавања улоге у том оставрењу.

У главним улогама овог дуго очекиваног оставрења нашли су се Анђелка Прпић као Уна, Андрија Кузмановић као Бата, Никола Пејаковић као Љубиша, а поред њих, Андреј Шепетковски, Аница Добра, Бранко Видаковиц, Бранка Пујић, Тихомир Станић и Андрија Милошевић.

Прпић је казала да остварење "Але је леп овај свет" није типична комедија мада има све елементе тог жанра.

"Успели смо да снимимо романтичан филм који велича и слави љубав и уметност. За мене је осим оживљавања лика телевизијске водитељке Уну Лазаревић био да се не такмичим сама са собом. Уна није лик који је сам по себи комичан већ је у филму да би успели да испричамо причу како треба и да би показали како љубав и уметност оплемењују човека и изводе га на прави пут" казала је Прпић.

За њу нема дилеме да филм "Ала је леп овај свет" опомиње да у данашњем времену треба да више мислимо на друге , али и да како је казала " не одустајемо од себе".

"Филм поручује између осталог да се не задовољавамо ситним поривима, али и да не мислимо да је циљ ту испред носа, већ да покушамо да гледамо ширу слику" казала је Прпић.

Цењена глумица у последње време са успехом игра потпуно разнородне улоге на филму у позоришту и телевизијским форматима.

"Професор Небојша Ромчевић, иначе мој пријатељ, научио ме је колико је сценарио важан. Бирам улоге исључиво по сценарију. Ако у сценарију нађем смисао, суштину и живе карактере ликова који га чине онда се одлучујем да прихватим улогу. Ако је писац добар као што је Андреј Шепетковски онда настане занимљив филм као што је "Ала је леп овај свет" казала је Прпић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана