Тврдње свједока одбране на суђењу за покушај убиства на свадби: Погледи и подсмијех изазвали сукоб

Небојша Томашевић
Окружни суд у Бањалуци
Foto: Архива | Окружни суд у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Синиша Благојевић и његово друштво кобне вечери, прије  сукоба у којем га је Александар Милетић (28) убо у око,  гледали су према столу за којим су сједили оптужени и његово друштво те се подругиљво смијали.

Тврди ово Душка Бојанић ванбрачна супруга Страхиње Арамбашића којег  терете за наношење тешких повреда Благојевићу. Бојанићева је исказ дала у бањалучком Окружном суду као свједок одбране оптужених.

У овом случају Алерксандра Милетића тужилаштво терети за покушај убиства Благојевића којег је убо ножем у око, док  Арамбашића и Анђела Милетића терете за наношење тешких повреда  јер  су кобне вечери тукли војника шакама и ногама.  Њима се суди у Окружном суду у Бањалуци.

Бојанићева је рекла да је кобне вечери сједила за столом са оптуженима и другим пријатељима и да је примијетила како са сусједног стола у њу и пријатељицу гледају Благојевић и његов пријатељ.

- Када је Александри пукла штикла кренуле смо вани, а они су нам добацили. Чула сам да неко од њих двојице каже “ау!”. Осјећала сам се ружно, јер су кренули и за нама, али нису изашли - испричала је Бојанићева.

Одговарајући на питања адвоката оптужених, Бојанићева је објаснила да је имала осећај да јој се Благојевић и његов пријатељ ругају.

Потврдила је да је  запажање пренијела  ванбрачном супругу и другима за столом и да након њених ријечи није било никаквих реакција, али да је убрзо избила општа туча. Бојанићева тврди да су сви кренули једни према другима у исто вријеме, Милетићи са једне и Благојевић и његови пријатељи са друге стране. Тужилац Татјана Нинковић упитала је на основу чега је закључила да се Благојевић и његов пријатељ “домунђавају”, те да је она била тема.

-То је била моја претпоставка- одговорила је Бојанићева.

Свједок Драган Гојић изјавио је да је критичне вечери видио када је Александар Милетић устао иза стола.

- Говорио је Благојевићу: “Шта гледаш, јеси ли видео женско?”. Примијетио сам да га покушавају смирити отац и мајка и стари сват. Ја сам у том тренутку реаговао и склонио ножеве и гурнуо их на средину стола- изјавио је Гојић додавши како је Александар отрчао према столу где је био Благојевић.

На питање судије зашто је склањао ножеве, Гојић је одговорио да је то била његова тренутна реакција због свега.

Свјетлана Милетић Пантош, која се критичне вечери удавала, изјавила је да су оптужени њени рођаци, док је Благојевић био гост њеног супруга.

-У тим тренуцима смо се фотографисали. Приметила сам групу момака да је нагрнула на другу групу. То је била масовна туча, а ја сам се фокусирала само да изведем браћу (Александра и Анђела) напоље. Наравно да то нисам могла сама урадити. Није то друго трајало, на крају смо их успјели изгурати испред, а када сам се вратила примијетила сам Синишу да сједи сав крвав- рекла је  Милетић - Пантошева.

Истакла  је и како током свадбе није примијетила ништа необично, нити су се њена браћа обраћала у вези неких проблема.

Према оптужници покушај убиства Благојевића десио 24 јула прошле године на свадбеном слављу у Мотикама код Бањалуке у салону "Делфина".

Како се наводи Александар Милетић је „без повода и разлога“ вербално напао Благојевића, иначе припадника Оружаних снага БиХ.

- Пријетећи рекао: ’Шта гледаш, као да никад ниси видио женско. Заклаћу те’“, стоји у оптужници. Након тога је нагло устао од стола и држећи у руци нож од есцајга кренуо ка столу за којим је сједио Благојевић, у чему су га спријечили други гости. Милетић је затим поново устао и дошао до Благојевића и ножем га убо у десну око, свјестан да му може проузроковати смртоносне повреде-стоји у оптужници.

Додаје се да је Благојевић задобио прелом зида очне дупље "са трајном и знатном посљедицом губитка функције ока".

Према оптужници, док је Благојевић лежао, пришли су му Анђело Милетић и Страхиња Арамбашић и заједно са Александром Милетићем удрили га више пута рукама и ногама по глави и тијелу, те тако му нанијели  тешке повреде у виду нагњечења мозга са крварењем у лобањском простору.

ВЈЕШТАЧЕЊЕ

Судско вијеће прихватило је захтјев одбране да се изврши ново психијатријско вјештачење оптуженог Александра Милетића.

Обдрана није задовољна резултатима вјештачења које је урађено по наредби Тужилаштва и којим је утврђено да је Александар Милетић особа склона алкохолу и која фрустрацијама реагује на мање инциденте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана