Син народног посланика оптужен за убиство инспектора

Небојша Томашевић
Син народног посланика оптужен за убиство инспектора

БИЈЕЉИНА – Никола Кокановић (23) из Бијељине оптужен је за убиство полицијског инспектора Ненада Марковића (38) којег је усмртио из пиштоља, потврђено је "Гласу Српске".

Оптужницу против њега подигло је бијељинско Окружно тужилаштво које га терети за кривично дјело тешко убиство. Никола је син народног посланика Зорана Кокановића.

- Окружно јавно тужилаштво у Бијељини подигло је оптужницу против Н.К. због кривичног дјела тешко убиство из члана 125. став 1. тачка 5) у стицају са кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 361. став 1. Оптужница је прослијеђена Окружном суду у Бијељини на потврђивање - саопштило је Окружно јавно тужилаштво Бијељина.

Кокановић се терети за убиство при умишљајним довођењем у опасност још нечијег живота, за које је запријећена казна од најмање десет година до доживотног затвора.

Кокановића терете да је инспектора Марковића усмртио у ноћи између 1. и 2. октобра у бијељинској улици Меше Селимовића испред локала "Џил" испаливши у њега из непосредне близине два хица у груди. Инспектор је у то вријеме био на дужности. Према информацијама из истраге Кокановић је прије тога одвезао супругу у бијељинску болницу да се породи, а потом са помагачима дошао у "Џил" те починио злочин, а након сат му се супруга породила царским резом. Према првим резултатима истраге Кокановић и његови помагачи браћа Дени и Бојан Савић, те Дејан Шарић дошли су  у клуб "Џил" како би потражили убијеног инспектора и суспендованог полицајца Далибора Бошњаковића. Извор близак истрази нам је потврдио да су прије кобног убиства Кокановић и његово друштво упућивали "чудне погледе" према инспектору и полицајцу.

Према подацима из рјешења о одређивању притвора Кокановић и помагачи су у клуб дошли по претходном договору.  У том приједлогу стоји да су се сва четворица осумњичених једном возилом кобне вечери нешто мало прије поноћи довезли до клуба "Џил" у који су заједно ушли.

- Бојан и Шарић су сјели за сто до улазних врата, док су  Кокановић и Дени отишли према тоалету, како би пронашли Марковића и Бошњаковића. Када су их уочили један од њих им је рукама послао знаковну гестикулацију, а затим су наставили кретање према излазу и изашли из клуба - наводи се у тужилачком приједлогу за притвор.

Додаје се да су Марковић и Бошњаковић такође кренули према излазу, а иза њихових леђа су били Бојан Савић и Шарић.  

- Када је Марковић отворио врата и закорачио да изађе испред објекта, Кокановић му је из непосредне близине испалио два хица у прса, из пиштоља "црвена застава", калибра 7,65 милиметара. Марковић је пао на тротоар, а Кокановић је окренуо пиштољ према Бошњаковићу повлачећи обарач неколико пута. Притом затварач на пиштољу је био у задњем положају усљед недостатка метака или блокирања оружја - пише у приједлогу за притвор.

Даље се наводи да је све то посматрао Дени Савић, који је кренуо у правцу Бошњаковића и замахнуо десном ногом како би га ударио. Кокановић, како је наведено у рјешењу о притвору, након злочина кренуо према подземној гаражи оближње зграде, гдје је требао одбацити пиштољ и гардеробу.

Остали осумњичени браћа Бојан и Дени Савић те Дејан Шарић, иако свјесни да му помажу да не буде откривен, упутили су се према једном хотелу. 

- У споредној улици, гдје их сумњичени требао покупити, у непосредној близини контејнера за смеће од себе су одбацили три пиштоља, а затим се упутили ка другој улици како би обезбиједили превоз за даљи бијег - наводи се у документу.

Даље се наводи да су помагачи потом зауставили аутомобил "сеат" и Дени је сјео на мјесто сувозача, а Дени је путем телефона позвао  Б.М., говорећи му да је Кокановић ранио полицајца испред клуба, тражећи да то пренесе његовом оцу.  

Иначе Никола Кокановић има полицијски досије и више пута је хапшен и иза себе има више оптужница и пресуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана