Пљачкашу пет година и седам мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу пет година и седам мјесеци затвора

Бањалука - Држављанин Црне Горе Митар Кнежевић (35) из Никшића осуђен је правоснажно у Врховном суду Републике Српске на пет година и седам мјесеци затвора због пљачке бензинске пумпе у Бањалуци и недозвољеног држања оружја.

Овом пресудом потврђена му је раније изречена казна у бањалучком Окружном суду. Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је Кнежевић осуђен након што је вијеће одбило жалбе на раније изречену пресуду.

Кнежевић је у бањалучком Окружном суду осуђен 12. маја ове године на основу признања кривице. Према пресуди он је пумпу "Нестро петрол" у бањалучком насељу Српске топлице опљачкао 4. јануара пријетећи пиштољем и сјекиром. Пљачку је починио заједно са још увијек непознатим саучесником.

У пресуди се наводи да су тог дана Кнежевић и његов саучесник до канцеларије пумпе дошли украденим "ситореном Ц4". Радник на пумпи Немања К. када их је видио  сакрио се у сусједну канцеларију и закључао. Кнежевић је по уласку загаламио "откључај, дај паре", а затим је сјекиром разбио врата на канцеларији и пријетећи оружјем од радника затражио новац. Из касе су узели 446 марака а од радника 94 марке. Потом су  побјегли.

Током полицијске потјере, пљачкаши су "ситореном" слетјели с пута и ударили у дрво у улици Цара Лазара. Кнежевић је тада ухапшен док је његов саучесник побјегао и за њим се трага.

Првостепеном пресудом Кнежевић је обавезан да "Нестро петролу" врати 236 марака. Донесено је и рјешење да се 210 марака из судског депозита врати надлежнима на овој пумпи, а 94 марке раднику пумпе. Овај новац је пронађен код Кнежевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана