Оптужен радник пумпе који је снимао и исмијавао настрадалог Младена Дулића

Небојша Томашевић
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Радник бензинске пумпе Вељко Тришић (45) из Лакташа оптужен је јер је снимао и исмијавао Младена Дулића (22) младића из Лакташа те проширио снимак на друштвеним мрежама након чега је младић доживио велику душевну бол те  се убио.

Тришић је оптужен за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање. Оптужницу против њега подигло је Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а потврдио Основни суд. 

Према наводима оптужнице 26. октобра 2022.године, на бензинској пумпи у Лакташима, након што се оштећени интересовао за посао код оптуженог, који је био радник бензинске пумпе, он му је, свјестан да је оштећени млађа особа, без животног искуства и особа снижених интелектуалних способности, понудио обичан лист папира увјеравајући га да попуњава пријаву за посао.

- Укључио је камеру на свом мобилном телефону како би забиљежио цијели ток попуњавања наводне пријаве за посао, те му постављао питања која нису у вези са послом с циљем исмијавања, те према оштећеном поступао на начин којим се вријеђа људско достојансво - наводи се у оптужници.

Додаје се да је, након што је сачинио такав снимак, оптужени  са циљем исмијавања оштећеног, прослиједио путем Вибера својим радним колегама свјестан да ће на такав начин повриједити достојанство оштећеног што је и хтио и да ће такав снимак доспијети до шире јавности па и до оштећеног

- Када је оштећени од својих познаника сазнао да је наведени снимак објављен на друштвеним мрежама исти је  доживио велику душевну бол због повреде личности и нарушавања достојанства усљед чега је дана 28. октобра 2022. године себи одузео живот вјешањем у помоћном објекту породичне куће у Лакташима - пише у оптужници.

Истиче се да је оптужени поступао према другом на начин којим се вријеђа људско достојанство и тако починио кривично дјело злостављање, мучење, и друго нељудско и понижавајуће поступање из члана 149. став 1. Кривичног законика Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана