Кинези осуђени због отмице у Брчком

Небојша Томашевић
Кинези осуђени због отмице у Брчком

БРЧКО - Тројица држављана Кине осуђена су у Основном суду Брчко дистрикта на двије године и два мјесеца затвора због отмице сународника З. Ј. од кога су уз пријетње покушали да наплате наводни дуг од 125.000 евра.

Како је саопштило Тужилаштво Брчко дистрикта осуђени су Sun Baowei (54) на годину дана затвора, Sun Xudong (43) на осам мјесеци и новчану казну од 800 КМ и жена Wang Shurui (47) на шест мјесеци затвора.

Према оптужници све се десило 5. маја 2022. године када су Baowei и Hudong са два тјелохранитеља сачекали излазак оштећеног З.Ј. када је излазио из хотела, а затим су га уз пријетње увели у аутомобил и одвезли у оближњи стан трећеоптужене Shurui.

Како је наведено ту су га држали до вечерњих часова и пријетили му пиштољима те тражили да првооптуженом на име дуга из ранијих пословних односа врати износ од 125 000 евра.

Користећи телефон који му је остављен за контакте ради слања новца, З. Ј. је успио послати позив у помоћ пријатељу, који је увече тог дана догађај пријавио брчанској полицији.

Отмичари су потом брзо ухапшени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана