Оптужени Бањалучанин негирао да је пијан покушао убити познаника

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Мирко Штековић (53) из Бањалуке, оптужен да је тешко пијан хицем из ловачке пушке покушао да убије познаника Витомира Планинчића, којег је тешко ранио, у бањалучком Окружном суду негирао је кривицу.

Он је пред судијом за претходно саслушање рекао да је оптужницу разумио и да није крив.

- Осуђиван сам због шуме, а моје материјално стање је никакво - казао је Штековић.

Окружно тужилаштво у Бањалуци Штековића терети да је Планинчића покушао да убије 11. јула прошле године у кући Р. П. у насељу Обровац, у мјесту Бронзани Мајдан код Бањалуке.

Како се наводи у оптужници, њих двојица су се посвађали, након чега је Штековић напустио просторију у којој су били, те отишао у другу собу, одакле је узео ловачку пушку "црвена застава".

- Када се вратио у кухињу, испалио је хитац према Планинчићу, те га погодио у предјелу стомака и тако му нанио тешку тјелесну повреду опасну по живот - наводи се у оптужници.

Планинчић је након рањавања превезен у Универзитетски клинички центар РС, гдје му је пружена љекарска помоћ.

Како се наводи у оптужници, Штековић  је у вријеме кривичног дјела у крви имао око 2,85 промила алкохола и био је у стању битно смањене урачунљивости. Са оптуженим и оштећеним Планинчићем у кући је био и Р. М. Штековићев бранилац Ђорђе Стојаковић тврди да се у овом случају не може радити о покушају убиства јер за то нема мотива. Како каже, оптужени и жртва се познају и дружили су се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана