Бањалучанин признао да је пијан скривио саобраћајну несрећу у којој је погинула жена, пристао на 4 године робије

Небојша Томашевић
Бањалучанин признао да је пијан скривио саобраћајну несрећу у којој је погинула жена, пристао на 4 године робије

БАЊАЛУКА - Недељко Драгољић (23) из Бањалуке, који је 12. септембра возећи пијан и без положеног возачког испита скривио несрећу у којој је од посљедица повреда преминула Бранка Обрадовић (45), те након тога побјегао и запалио возило, споразумно је признао кривицу и пристао на четири године затвора, сазнаје "Глас Српске".

Његов адвокат Жељко Вишић потврдио је да је споразум који је оптужени закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци прихватио Окружни суд. Пресуда Драгољићу биће изречена сутра, 2. децембра.

Драгољић је тако признао сва три кривична дјела која му се стављају на терет - угрожавање јавног саобраћаја, непружање помоћи лицу повријеђеном у саобрађајној несрећи и спречавање доказивања.

Драгољића терете да је 12. септембра око 20.40 часова возећи пијан  "голфом3" ударио и тешко повриједио пјешака Бранку Обрадовић  на  пјешаком прелазу у улици Раде Радића у насељу Врбања. Она је преминула од посљедица повреда 23. септембра, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

У оптужници се наводи да је био пијан и у крви имао око 0.86 промила алкохола, а возио је и недозвољеном брзином од 56,4 километра на час.

Истиче се да је он могао да избјегне несрећу да је поштовао саобраћајна ограничења.

- Оптужени није прилагодио брзину кретања возила знаку обиљежен пјешачки прелаз нити ограничењу које је на том дијелу пута 40 километара на час. С обзиром на то да је пјешака уочио на 19,3 метра имао је могућност да заустави возило да је возио брзином мањом или једнаком од 39,1 километар на час - стоји у оптужници.

Наводи се да се Драгољић возилом кретао из правца Челинца према Бањалуци, а након несреће је побјегао са лица мјеста према пословној зони "Инцел" гдје у бањалучкој улици Владислава Скарића возило запалио. Како се истиче у оптужници то је учинио у намјери да спријечи или отежа доказивање кривичног дјела које је починио.

Према овом документу, Драгољић у вријеме несреће није имао ни положен возачки испит.

Оптужницу против Драгољића подигло је бањалучко Окружно тужилаштво само нешто више од мјесец дана након несреће. Ову оптужницу крајем октобра потврдио је бањалучки Окружни суд.

Према причама очевидаца ове стравичне несреће, Драгољић је у тренутку несреће обишао возило које је испред њега стало да би пропустило Обрадовићеву да пређе преко зебре.

- Директно је налетио на жену која је прелазила пјешачки прелаз и то је био силовит удар. Несрећна жена је, након удара, дословно одлетела у ваздух и одбачена је неких 15 метара даље. Била је сва поломљена. Шокирани пролазници притекли су јој у помоћ, док је бахати возач побјегао -рекао је један од очевидаца након несреће.

Полиција је одмах покренула истрагу и дала се у потрагу за несавесним возачем. Уз помоћ камера успели су да открију о којем је возилу реч, да би убрзо идентификовали и возача Драгољића који је ухапшен два дана након несреће, али тада му није одређемн притвор. Тек након смрти пјешака тужилапштво је одлучило да тражи његово притварње и бањалучки Окружни суд је тај приједлог прихватио па му је крајем септембра одредио једномјесечни притвор.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана