Бајић тврди да му је покушај изнуде "напакован"

Небојша Томашевић
Бајић тврди да му је покушај изнуде "напакован"

БАЊАЛУКА - Никола Бајић (38) из Бањалуке, којем се оптужницом на терет ставља да је покушао да изнуди 215.000 евра од Сенада Зејнића, тврди да му је све напаковано да би завршио на оптуженичкој клупи.

- Нисам никад Сенаду рекао да ћу га запалити нити сам пријетио и тражио новац који ми је његов син Елвис дуговао за аутомобиле. Чуо сам како је Сенад рекао да је платио тужиоца да ме затворе. Сенад је велики манипулатор и ово је све изманипулисао - рекао је оптужени Бајић у бањалучком Окружном суду као свједок одбране.

Испричао је да је проблем између њега и двојице Зејнића, са којима је био добар настао након што му Сенадов син Елвис није испоручио два "голфа" која је наручио и за њих дао 12.000 евра.

- Са Елвисом, који је у Бечу имао фирму и плац за препродају аутомобила, сам сарађивао и уз његову помоћ набављао нека возила. Све је ишло у најбољем реду до једног момента када је он рекао да ће из Белгије наручити контингент возила из неке банке. Радило се о десетак аута и заједно смо учествовали у том послу. Дао сам Елвису 12.000 евра за два "голфа", чија је укупна цијена била 20.000 евра. Остатак би му дао када дођу возила - испричао је Бајић.

Додао је да возила никад није добио и да је више пута питао Елвиса шта је са тим, а он му је стално говорио да ће бити ријешено и да има неких проблема.

- Стално се извлачио. Говорио је да су проблем царине, па затим и превоз аута. У неком моменту ме наш заједнички наш пријатељ обавијестио да ме Елвис зафркава и да је његова фирма затворена. Када сам Елвиса питао за то, увјерио ме је да ће све бити уреду - рекао је Бајић.

Додао је да су након тога пролазили мјесеци, а није добио возила, те је позвао Елвиса и тражио да му врати новац. Каже да му је тада поручио како ће његовом оцу пренијети да коцка, ако му не врати паре.

- Звао сам Сенада, али се није јавио, већ ме он касније назвао и гово-рио ми да не зна шта да ради с Елвисом јер коцка и јер му је све уништио. Рекао ми је да једва чека да дође у БиХ. Међутим касније сам чуо да је он већ у Прњавору па сам га назвао и питао је ли то тачно. Тада ми је Сенад пријетио високим полицијским званичником. Убрзо послије тога сам и ухапшен - рекао је Бајић и додао да му је том приликом полицајац сам узео телефон из руке.

Потврдио је да никада није имао аустријски број телефона за који ту-жилаштво тврди да је са њега слао пријетеће поруке. Његовим свје-дочењем одбрана је извела све своје доказе, а тужилаштво је најавило саслушање још једног свједока те других доказа ни они више немају. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана