Адвокат преварио клијента и имовину преписао на пуницу

Небојша Томашевић
Адвокат преварио клијента и имовину преписао на пуницу

Бањалука - Адвокат Драган Радетић (57), који је оптужен за злоупотребу повјерења, фалсификовање исправе и превару, продао је имовину Јосипа Ћорића из Приједора за око 160.000 марака, а њему дао свега 30.000 марака, те му је потом на превару узео сву имовину.

Ово је у бањалучком Окружном суду казао специјални тужилац Слободан Ћелић на наставку суђења Радетићу и његовој пуници Јелени Ђенадија (78) која је оптужена за превару.

Ћелић је као доказ за своје тврдње суду предао аналитичке картице из Уникредит банке у вези са примањима Радетића. Ћелић је објаснио да се из тих доказа види да је Радетић на име експропријације Ћорићевог земљишта у Приједору од ове општине добио 120.268 марака и 30.465 марака затезне камате. Осим овога, Ћелић је суду представио изјаву Ћорића коју је дао непосредно пред смрт, у којој криви Радетића за превару. Ћорић је у тој изјави, између осталог навео, да га је Радетић преварио да своју имовину препише на Јелену Ђенадију, а да за то није добио ни марке. Казао је да му је Радетић слагао да је уговор фиктиван.

Према оптужници Радетић се терети да је злоупотребом  овлашћења  на основу лажног уговора о пружању адвокатских услуга без сагласности Ћорића од општине Приједор наплатио 120.268 марака накнаде за Ћорићево изузето земљиште и камату од 30.465 марака. Новац је пребацио  на свој рачун, а да са тиме није упознао Ћорића којем је пребацио само 30.000 марака, а по уплати је сачинио двије признанице као да му је и у готовини дао 45.000 марака.  Терети се и да је Ћорића довео у заблуду и увјерио да своју имовину вриједну око 160.000 марака, коју је тестаментом био оставио сину, препише на његову пуницу Јелену Ђенадију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана