Змијањац признао кривицу, осуђен на три мјесеца затвора

Срна
Змијањац признао кривицу, осуђен на три мјесеца затвора

САРАЈЕВО - Драгоја Змијањац /71/, који се налази на издржавању казне затвора, споразумно је признао кривицу за напад на службено лице, те је у Суду БиХ осуђен на казну затвора у трајању од три мјесеца.

Он је оглашен кривим за продужено кривично дјело напад на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починиоца кривичних дјела, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ.

Змијањац је признао кривицу да је, као осуђено лице на издржавању казне затвора за ратне злочине убиства почињене на подручју Приједора, у Заводу за извршење кривичних/казнених санкција, притвора и других мјера у БиХ у Источној Илиџи, у два наврата упућивао пријетње заводском службенику приликом обављања службене радње.

Оптужени је након повратка са ванзаводских погодности, приликом контроле и прегледа на уласку у објекат, у алкохолисаном стању, запосленицима завода пријетио смрћу, истичући да већ издржава казну због убиства, да би те пријетње и њихову озбиљност поновио и накнадно током испитивања.

Суд је прихватио споразум, након разматрања, а оптуженом је изречена казна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана